Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 1 h 10 min
Typ av måltid:
bröd och bakverk
Betyg:
Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
|
Stenåldersbröd med få kolhydrater men massor av sunda kärnor.
Ingredienser
Anvisningar
- Mal mandlarna i en mixer. Blanda dem med de andra fröna och kärnorna i en skål.
- Vispa äggen, och tillsätt dem tillsammans med havssalt och rapsolja.
- Lägg degen i en rågbrödsform med teflonbeläggning och grädda brödet i 160 grader i 70 minuter. Låt det svalna helt i formen.
- Förvara brödet inpackat i en kökshandduk i en plastpåse i kylskåpet.
94 medlemmar har lagt till detta recept till sin kokbok.
|
Recensioner
Blötlägg kärnorna i vatten i 24h. Alla nötter och kärnor innehåller stora mängder fytinsyra som är inflammerande.
23 jun 18 av medlem: TinnaGeneve
|
|
|
|
|
Granska detta recept
Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
|
|
|
Hitta fler recept
|
Filtrera efter måltidstyp
bröd och bakverk
Senaste recept
Supergoda och mättande pannkakor till frukost.
|
Mjuk, fuktig och läcker.
|
Hälsosamt, fuktigt och så välsmakande mellanmål eller efterrätt.
|
Söt, mjuk och läcker dessert eller mellanmål.
|
|
Lämna ett recept
Näringsmässigt sammandrag:
|
|
Det finns 182 kalorier i en portion av Stenåldersbröd Utan Mjöl.
|
|
Kalorifördelning: 77% fett, 9% kolh., 14% prot. |
|
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
Energi
760 kJ
9%
182 kcal
Fett
15,86g
23%
Mättat fett
1,027g
5%
Enkelomättat fett
4,851g
Fleromättat fett
3,458g
Kolhydrater
4,11g
2%
Socker
0,41g
0%
Fiber
2,1g
Protein
6,33g
13%
Salt
0,50g
8%
Kolestrol
31mg
Kalium
86mg
4%
Kalorifördelning:
Kolhydrater (9%)
Fett (77%)
Protein (14%)
|
|
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier
|