Förberedelsetid: 1 h 40 min
Tillagningstid: 20 min
Typ av måltid:
bröd och bakverk
Betyg:
Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
|
Läckert bröd med en fantastisk nötig smak.
Ingredienser
Anvisningar
- Smula ner jästen och salt eventuellt en matsked brödkryddor i bunken, rör om så jästen smälter.
- Värm vätskorna till 37 grader, blanda ner i bunken.
- Rör ner fröna och tillsätt mjölet lite i taget, rör om tills det blir en jämt deg. Låt jäsa i 40 min.
- Häll över degen på en plåt med bakplåtspapper på. Låt jäsa i ytterligare 40 min.
- Värm ugnen till 200 grader, låt brödet gräddas i nedre delen av ugnen i ca 20-30 min.
|
|
|
|
|
Granska detta recept
Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
|
|
|
Hitta fler recept
|
Filtrera efter måltidstyp
bröd och bakverk
Senaste recept
Hälsosamt, fuktigt och så välsmakande mellanmål eller efterrätt.
|
Salt, mjukt och gott.
|
Läckert, hälsosamt och superfuktigt.
|
Söt, len och läcker.
|
|
Lämna ett recept
Näringsmässigt sammandrag:
|
|
Det finns 253 kalorier i en portion av Solrosbrytbröd.
|
|
Kalorifördelning: 34% fett, 53% kolh., 13% prot. |
|
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
Energi
1058 kJ
13%
253 kcal
Fett
9,62g
14%
Mättat fett
1,055g
5%
Transfett
0g
Enkelomättat fett
2,874g
Fleromättat fett
0,592g
Kolhydrater
33,5g
13%
Socker
1,83g
2%
Fiber
2,5g
Protein
8,5g
17%
Salt
0,39g
7%
Kolestrol
0mg
Kalium
137mg
7%
Kalorifördelning:
Kolhydrater (53%)
Fett (34%)
Protein (13%)
|
|
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier
|