Lägg till i min kokbok
Lägga till i matdagboken
Ger:
16 portion (er)
Förberedelsetid:
45 min
Tillagningstid:
12 min
Typ av måltid:
frukost
smårätter
bröd och bakverk
Betyg:

Ännu inte betygsatt.

Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
av medlem: siggen99

Glutenfria Solbullar

Glutenfria bullar med morot och palsternacka.

Ingredienser

Anvisningar

  1. Smula jästen och häll i kallt vatten, filmmjölk, olja och fiberhusk. Låt svälla 10 min.
  2. Skala och riv morötter och palsternacka. Blir ca 3,5 dl i allt.
  3. Häll ner rotsakerna, ägg och salt. Häll sedan i hälften av mjölmixen under tiden du blandar. Sen resten.
  4. Degen ska vara ganska kladdig. Klicka ut den i små bollar på plåten, och platta ut. Låt jäsa i 45-50 min.
  5. Grädda i ugn på 225 grader i 10-12 min.
 


     
 

Granska detta recept



Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
 

Hitta fler recept

Filtrera efter måltidstyp

frukost smårätter bröd och bakverk

Senaste recept

av medlem: målmedveten1
Perfekt kalorisnålt alternativ som bröd. Ger även en bra mättnad!
av medlem: karperla
En enkel och välsmakande sås som passar perfekt med nästan allt!
av medlem: gjpn
En maträtt med underbara smaker och färg.
av medlem: Jez Ibel
En läcker och lätt pannkaka.

Lämna ett recept

Näringsmässigt sammandrag:

Det finns 209 kalorier i en portion av Glutenfria Solbullar.
Kalorifördelning: 12% fett, 82% kolh., 6% prot.

Näringsvärden
Portions storlek
per portion
per portion
% RI*
Energi
874 kJ
10%
209 kcal
Fett
2,76g
4%
Mätttat fett
0,712g
4%
Transfett
0g
Enkelomättat fett
1,275g
Fleromättat fett
0,586g
Kolhydrater
42,91g
17%
Socker
2,89g
3%
Fiber
2,5g
Protein
3,02g
6%
Salt
0,06g
1%
Kolestrol
12mg
Kalium
106mg
5%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal)
10%
av RDI*
(209 kal)
10% RDI
Kalorifördelning:
 
Kolhydrater (82%)
 
Fett (12%)
 
Protein (6%)
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier

Skaffa appen
    
© 2021 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.