Förberedelsetid: 45 min
Tillagningstid: 12 min
Typ av måltid:
frukost
smårätter
bröd och bakverk
Betyg:
Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
|
av medlem: siggen99
Glutenfria Solbullar
Glutenfria bullar med morot och palsternacka.
Ingredienser
Anvisningar
- Smula jästen och häll i kallt vatten, filmmjölk, olja och fiberhusk. Låt svälla 10 min.
- Skala och riv morötter och palsternacka. Blir ca 3,5 dl i allt.
- Häll ner rotsakerna, ägg och salt. Häll sedan i hälften av mjölmixen under tiden du blandar. Sen resten.
- Degen ska vara ganska kladdig. Klicka ut den i små bollar på plåten, och platta ut. Låt jäsa i 45-50 min.
- Grädda i ugn på 225 grader i 10-12 min.
1 medlemmar har lagt till detta recept till sin kokbok.
|
|
|
|
|
Granska detta recept
Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
|
|
|
Hitta fler recept
|
Filtrera efter måltidstyp
frukost
smårätter
bröd och bakverk
Senaste recept
Ett hälsosamt och gott recept med bara 3 ingredienser.
|
Läckert, rikt på protein och fiberrecept.
|
Läckert recept med enkla steg.
|
Hälsosamt och gott recept, passar till frukost eller som mellanmål.
|
|
Lämna ett recept
Näringsmässigt sammandrag:
|
|
Det finns 209 kalorier i en portion av Glutenfria Solbullar.
|
|
Kalorifördelning: 12% fett, 82% kolh., 6% prot. |
|
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
Energi
874 kJ
10%
209 kcal
Fett
2,76g
4%
Mättat fett
0,712g
4%
Transfett
0g
Enkelomättat fett
1,275g
Fleromättat fett
0,586g
Kolhydrater
42,91g
17%
Socker
2,89g
3%
Fiber
2,5g
Protein
3,02g
6%
Salt
0,06g
1%
Kolestrol
12mg
Kalium
106mg
5%
Kalorifördelning:
Kolhydrater (82%)
Fett (12%)
Protein (6%)
|
|
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier
|