Förberedelsetid: 35 min
Tillagningstid: 20 min
Typ av måltid:
smårätter
bröd och bakverk
snacks
övriga
frukost
lunch
Betyg:
Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
|
Bulgarisk filodeg och fetaost paj.
Ingredienser
Anvisningar
- Smörj plåten med smör/olja. Sätt ugnen på 190-200 grader.
- Rör ihop ägg, smula ner osten, salta och blanda smeten i en bunke.
- Ta två filodegsark och lägg dem i botten. Lägg på smeten på vartannat lager och en skvätt olivolja. Se till att breda ut smeten tunt i varje lager.
- När alla lager är klara, ha lite smör ovanpå och kör in i ugnen i ca 20 minuter.
- När det är klart, ta ut och häll över en skvätt bubbelvatten. Låt pajen vila lite innan den äts!
- Serveras med yoghurt, Ayran eller Boza.
- Varianter att prova - med spenat eller med purjolök. Gräslök/lök är också bra att ha i!
Du kan även blanda äggsmeten med yoghurt. Eller häll lite mjölk över hela pajen innan du sätter in den i ugnen.
|
|
|
|
|
Granska detta recept
Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
|
|
|
Hitta fler recept
|
Filtrera efter måltidstyp
smårätter
bröd och bakverk
snacks
övriga
frukost
lunch
Senaste recept
En uppfriskande och näringsrik smoothie som startar dagen.
|
Det här receptet är hälsosamt, enkelt och gott.
|
Läckert, rikt på protein och fiberrecept.
|
Söt, len och läcker.
|
|
Lämna ett recept
Näringsmässigt sammandrag:
|
|
Det finns 283 kalorier i en portion av Banitza.
|
|
Kalorifördelning: 59% fett, 26% kolh., 15% prot. |
|
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
Energi
1185 kJ
14%
283 kcal
Fett
18,33g
26%
Mättat fett
8,499g
42%
Enkelomättat fett
7,388g
Fleromättat fett
1,196g
Kolhydrater
18,41g
7%
Socker
2,85g
3%
Fiber
0,6g
Protein
10,51g
21%
Salt
1,56g
26%
Kolestrol
122mg
Kalium
51mg
3%
Kalorifördelning:
Kolhydrater (26%)
Fett (59%)
Protein (15%)
|
|
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier
|