Förberedelsetid: 2 tim 30 min
Tillagningstid: 55 min
Typ av måltid:
bröd och bakverk
lunch
Betyg:
Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
|
Bröd som skall användas för smörgåsar och soppor.
Ingredienser
Anvisningar
- Smula ned jästen i en degbunke. Häll fingervarmt vatten över jästen och rör om tills jästen har löst upp sig. Blanda i de övriga ingredienserna. Arbeta degen hårt tills den blir smidig. Jäs degen övertäckt i 1 1/2-2 timmar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den hårt.
- Forma till en rund bulle.
- Lägg brödet på en smord ugnsplåt och jäs i 45 minuter. Grädda brödet i 10 minuter i 225 grader. Sänk värmen till 200 grader och grädda brödet i ca 40 minuter. Pensla brödet med vatten.
39 medlemmar har lagt till detta recept till sin kokbok.
|
|
|
|
|
Granska detta recept
Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
|
|
|
Hitta fler recept
|
Filtrera efter måltidstyp
bröd och bakverk
lunch
Senaste recept
En enkel, utsökt och fiberrik frukost.
|
Hälsosamt och lågt sockerbakat mellanmål.
|
Läckert, mjölfritt och serveras bäst med iskall vispad eller vaniljglass.
|
Hälsosamt, fuktigt och så välsmakande mellanmål eller efterrätt.
|
|
Lämna ett recept
Näringsmässigt sammandrag:
|
|
Det finns 377 kalorier i en portion av Ungerskt Lantbröd.
|
|
Kalorifördelning: 8% fett, 79% kolh., 12% prot. |
|
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
Energi
1576 kJ
19%
377 kcal
Fett
3,53g
5%
Mättat fett
0,772g
4%
Enkelomättat fett
1,058g
Fleromättat fett
0,465g
Kolhydrater
74,43g
29%
Socker
2,96g
3%
Fiber
3,5g
Protein
11,64g
23%
Salt
0,90g
15%
Kolestrol
1mg
Kalium
81mg
4%
Kalorifördelning:
Kolhydrater (80%)
Fett (8%)
Protein (12%)
|
|
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier
|