Någon här som är vegetarian? Mitt nyårslöfte i år är att inte äta kött.

5 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Ja i princip hemmavegetarian, det jag lagar själv är alltid vegetariskt eller veganskt vilket funkar superbra. Köper aldrig hem kött 
05 jan 20 av medlem: idastalheim
Jag kör samma som idastalheim. Äter vegetariskt och vegansk kost hemma men om jag är med familj/vänner och dom bjuder på mat så äter jag det som lagats. Vill inte komplicera saker för dom 
05 jan 20 av medlem: tedl99
Okej vad bra 
05 jan 20 av medlem: Zzztrött
Äter inte kött och väldigt lite mejeri. Typ som fler här skrivit. Jag är hemmavegan och det är väldigt lätt. Mitt tips är att vara schysst mot dig själv. Det är bättre att börja med att försöka laga vegetariskt några gånger i veckan, leta recept på insta och Pinterest tex och sen kommer du märka att det är väldigt lätt att laga vegetariskt och det kommer bli fler och fler vegetariska dagar. Är det så att du vill ha en köttbit ibland, låt dig själv äta det, iaf i början och tänk att det blir vegetariskt någon annan dag. Det kan vara lätt hänt att hamna i ”allt eller inget”-tänket, men tänk istället att desto mindre kött jag äter desto bättre är det för mig och naturen, även om jag inte kan hamna på noll-sträcket på köttintag så är en liten minskning bättre än inget. Jag tänkte så och nu äter jag inte kött alls och saknar det inte det minsta. Det är inte så svårt, handlar bara om att ge sig själv tid att komma in i tänker. 
06 jan 20 av medlem: wingren90
Vego-inspiration på Instagram: Portionenundertian och Tuvessonskan 
06 jan 20 av medlem: the.boondock.saint
Jag är lakto ovo vegetarian och slutade tvärt med kött 15 januari 2018 första året fick jag 3 stycken kött begär men valde att äta vegetariskt även då och nu har jag helt glömt bort hur kött smakar och får inga kött begär mer. Så min rekommendation om man vill bli vegetarian är att sluta tvärt med köttet, och ha alternativ redo om man skulle få kött begär åter tills hjärnan glömt bort köttets smak. 
06 jan 20 av medlem: Humfi
Jag är vegeterian, har varit det i 6 år! Var vegan i 4 år men började med mjölk sen igen då jag skulle operera mig 😁 
07 jan 20 av medlem: Ellenhej1
Någonting som jag dock måste tillägga när jag ser din post om ätstörning, var snäll mot dig själv. En del av ätstörningen är det inneboende behovet att vilja begränsa sig själv och sitt matintag på olika sätt. Viljan att sluta äta kött kan lätt bli ett ytterligare steg att vilja kontrollera och inskränka sig själv och maten, det kan lätt leda till ytterligare extrem kontroll och begränsning istället för en sund inställning och önskan att minska sitt köttintag. Igen, försök att vara snäll mot dig själv. Och sök hjälp om din ätstörning är så pass allvarlig att du inte kan leva ett normalt liv. Det finns tester på nätet man kan göra för att se var på ätstörningsskalan man är, men det är bara en fingervisning och mår du dåligt så sök hjälp ändå. Du kan vända dig till din vårdcentral och bli vidareslussad därifrån.  
07 jan 20 av medlem: wingren90
Jag har tvärtom börjat äta mer kött efter att ha varit vegetarian och jag tycker att det känns bra! Man blir mätt längre av kött. Men vegetarisk kost är gott - nu för tiden finns det ju så otroligt många bra recept, och nästan alla restauranger har vegetariska alternativ, man blir ju inte serverad enbart morötter som på 90-talet. 
07 jan 20 av medlem: Okejo
Wingren90 Jag går på en ätstörningsenhet och får hjälp med min ätstörning dom hjälper mig extremt mycket med hur man ska tänka. Dom är ok med att jag blir vegetarian bara jag får i mig tillräckligt med näring. Jag är överviktig men får inte gå ner i vikt förens jag stabiliserat mig och inte hetsäter så går på kostschema och 6 mål om dagen.  
09 jan 20 av medlem: Zzztrött
Zzztrött vad skönt att höra. Att du får hjälp alltså. Jag förstår om det är jobbigt. Jag hoppas allt går bra för dig.  
09 jan 20 av medlem: wingren90

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


Zzztrött 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.