Jag vill så gärna komma tillrätta med mitt evinnerliga snaskande och drickande på kvällarna. I går trodde jag nästan att jag skulle klara det..
Hade ätit bra under dagen, jobbat, varit och tränat och klockan var nu närmare 19.45 innan jag var hemma..

Behövde äta middag...hjärnan rasslade...vad? Äggröra? Hade en burk öppnad matjessill hemma. Blev kokt ägg, lite broccoli, fanns lite kokt potatis och några sillbitar. Gott!
Gott oxå med en hutt snaps till, som fanns i källaren.. så onödigt egentligen och jag skäms nästan för att berätta detta..

Satte mig i soffan för att fortsätta koppla av.

Jaa.. sedan blev det en bit kaka, med lite grädde som låg kvar i kylen.. kan inte slänga något!😫 lite glass från frysen för att komplettera ( det är ju så gott...😬) och ett par bitar choklad.
Ett litet glas rött från boxen..Såå slappna av i soffan framför tv:n

Finns det inte något mer??
Jo, hittade några syrliga karameller..en bit kexchoklad..
Sedan var jag nöjd.😌 kändes okej.

Vaknade tidigt av att magen körde igång ( som vanligt efter en sån här kväll)😕
Upp på toa..löst. Såklart.Känner mig konstig i magen och INTE nöjd med gårdagens kvällsfrossa..

Varför kan jag inte lära mig ?? Under kvällen så har jag inga betänkligheter, men varje morgon ångrar jag mig. Känner mig sååå missnöjd över hur jag beter mig.

Visa kostkalendern, 03 mars 2020:
2370 kcal Träning: Apple Health - 24 timmar. mer...

12 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Känner igen mig, kvällarna är värst. Du MÅSTE slänga allt du småäter NU och bestäm att dricka får du bara göra fre lör. Pepp pepp 💪💪💪 
03 mar 20 av medlem: raschkatten
Modigt av dig att vara öppen med det. Jag tror många känner igen sig i det du beskriver. När jag inte kan stå emot kvällssuget så tänker jag att jag iaf ska äta sådant som min kropp kommer ha nytta av imorgon. Så här sitter jag med mina grönsaker och riskakor och dippar fast munnen bara vill ha chockad. 
03 mar 20 av medlem: rarolina82
Hur äter du under dagen? (jag har pt som lagt upp ett program åt mig) 5 gånger om dagen ska man äta, frukost,lunch,mellis, middag och kvällsmål. men man får se till att det där söta inte finns hemma vilket är svårt om man är fler hemma. När jag har ätit 4 mål om dagen så är det svårt att äta det där 5e målet som jag ska äta på kvällen så får i mig det knappt. en annan sak som är viktigt är att man inte ska få dåligt samvete om man har haft en dag då man frossat i sig, det är bara ta nya tag ☺ 
03 mar 20 av medlem: maryamsworld
Tack alla för positiva svar och pepp!😀 Det hjälper mycket..💕 
05 mar 20 av medlem: Mias nya liv
Bra skrivet,,känner igen mig själv. Men ge inte upp😁kämpa på. 
05 mar 20 av medlem: Andsson
Du behöver planera och handla hem mer nyttig mat och snacks det är a och o för att det skall hålla och kanske laga lite mer av det nyttiga så att du har för att värma när du kommer hem sent! Släng bort allt godis och glass osv, så att du blir frestad😉 Jag äter bra och planerar bra men känner också mer sug och hunger på kvällen beror nog på att man är trött och det är gott att ha något att tugga på framför tv:n men det finns bättre alternativ😀 Lycka till! 
05 mar 20 av medlem: Pillan64
kollar ni min historik från 18 och rätt säker på att det kommer se någorlunda likadant denna våren. Dumt men personligen tror jag att mycket handlar om att jag faktiskt hittade en kvällsmat (frukost) som fungerar! Jag gör en shake på 150g kvarg, whey 30 gram, havregryn och mjölk! Den är anpassad efter mig och mina behov! 50g protein men också rätt många kcal men som sagt är efter mig. Men den gör att min hunger och min mage är i harmoni! 
05 mar 20 av medlem: findus72
Jag går lite mot strömmen för jag tror inte förbud är bra alls. För mig fungerar det att ta nåt onyttigt emellanåt just för att hålla frosseriet borta. Vet man hur många kalorier en delicatoboll innehåller så är det dessutom lättare att planera in och lättare att avstå. Man får ta sig en funderare liksom om det är värt det. Sen är det ju viktigt att inte gå hungrig utan äta sina fem mål per dag. Ägg tycker jag är kanonmellanmål. Mättar bra och få kalorier. Likaså havregrynsgröt. Ska man kolla på tv så borsta tänderna innan och ta ett stort glas isvatten framför tvn. Ät inte middag för tidigt så du blir hungrig till läggdags. Kl 19 tycker jag är lagom. Lycka till! 
06 mar 20 av medlem: astho
Har också min hungriga period på kvällen. Sö-to äter jag ganska lite men näringsrikt med grönsaker och protein till frukost och lunch, kring 200-300 kcal per måltid. Då har jag kvar att äta bra middag på ca 400 kcal plus frukt, knäckebröd innan jag lägger mig. Får knappt i mig allt ! Så spara kcal till kvällen är mitt bästa tips. Mot sötsug funkar även sugtabletter tex flux som är bra för tänderna och kaffe med mjölk. Det kör jag som mellanmål när sötsuget attackerar. 
10 mar 20 av medlem: Hemglass
Tack för bra tips och pepp!👍 Att inte gå hungrig är nog viktigt.. bra tips med att borsta tänderna 😬😌 
12 mar 20 av medlem: Mias nya liv

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


Mias nya liv 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.