20/5/2021
PMS snacks. Djupfrysta hallon och blåbär blandas med linfrö och kasein med vaniljsmak. Nyttigt, gott, fiberrikt, proteinrikt, sötsuget borta.

Visa kostkalendern, 20 maj 2021:
1134 kcal Fett: 63,00g | Prot: 91,79g | Kolh.: 42,49g.   Lunch: Arla Laktosfri Mellanmjölk, Kaffe, Bregott Bregott Ekologisk, Dulano Rökt Kalkonpålägg, Kokt Ägg. Middag: Högrevsgryta, Spenat, Högrevsgryta. Snacks/Annat: Tyngre Kasein Vaniljdrömmar, Linfrön, Eldorado Blåbär Djupfrysta, Eldorado Hallon Djupfrysta, Kokt Ägg. mer...

27 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Bra idé 👌 
20 maj 21 av medlem: Mias nya liv
Vad är kasein?  
20 maj 21 av medlem: Victorzon
Victorzon: Ett sorts proteinpulver. Blir vad jag vet lite tjockare i konsistensen än vanligt vassle. 
20 maj 21 av medlem: lwstrlifts
Mjölk består av två olika proteiner, Kasein (80%) och Vassle/Whey (20%). Dessa skiljs åt när tillverkarna av proteinpulver vill ha de specifika egenskaperna som Kasein resp. Vassle/Whey har. Kasein är långsamt protein som bryts ner under längre tid, bättre att ha som kvällsprotein exempelvis om man tränar mycket för att förse sin kropp med aminosyror över längre tid då utsöndringen av dessa från Kasinet är långsammare. Vassle/Whey är ett snabbare protein och passar direkt efter träning eller på morgonen om man ska vara petig. Sen finns det vissa tillverkare som gör rent mjölkprotein och då skiljs inte Kaseinet och Vasslen åt. Detta är det bästa proteinet enligt mig om enkelt bara vill höja sitt proteinintag över dagen men det är ingen som helst fara att ha ett Vassle/Wheyprotein till det ändamålet heller, små skillnader och Vassle/Whey är oftast billigare. Sen finns det tillverkare som kallar sina produkter Kasein fast det egentligen är ett rent mjölkprotein med 80/20-mix, det ser man på innehållsförteckningen och det är ingen nackdel alls, billigare också. Exempelvis de två stora i Sverige, Gymgrossisten och MMSports egna märken, Star Nutrition och Body Science Kasein är rena mjölkproteiner som kallas Kasein eller som vissa stavar Casein. Länkar till dessa två nedan. https://www.gymgrossisten.com/supreme-casein-750g/6896-1R.html https://www.mmsports.se/Kosttillskott/Protein/Kasein/Body-Science-Casein.html Hoppas att jag har förklarat någorlunda vettigt så kanske det kan bringa klarhet för några!?  
21 maj 21 av medlem: andersdahl
Bra idé, det ska jag testa nästa gång sötsuget gör sig påminnt :) bra med något som håller en mätt längre också, blir oftast hungrigare innan och under mens. 
21 maj 21 av medlem: mariie94
Miasnyaliv jovars, det har gått 22 timmar nu och jag känner mig inte hungrig än! Brukar köra 20:4 men nu blir det 23:1, inte illa.  
21 maj 21 av medlem: MamaMary69
Andersdahl tack för en utförlig uttömmande beskrivning av proteinsorter. Jag gillar också kasein bättre än vassle som kan ge mig gaser. 
21 maj 21 av medlem: MamaMary69
Marie94 visst blir man hungrigare innan mensen, kasein finns i olika smaker, bara att experimentera  
21 maj 21 av medlem: MamaMary69
Tack MamaMary69 
21 maj 21 av medlem: andersdahl

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


MamaMary69 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.