När man lägger in mat är det rå eller tillagad som gäller?
Skar t.ex upp en skiva fläskytterfilé på 125g idag rå men efter grillen så vägde den bara 87g.
Vad borde jag anteckna?

Visa kostkalendern, 08 juni 2023:
740 kcal Fett: 32,82g | Prot: 62,58g | Kolh.: 44,14g.   Frukost: Wasa Celebrating 100, Kaviar, Kokt Ägg, Njie ProPud Chocolate. Lunch: Viktväktarna Het Nudelsoppa. Middag: Findus Haricots Verts, Rydbergs Bearnaisesås, Santa Maria Grillkrydda, ICA Fläskytterfilé. Snacks/Annat: Pandy Chocolate With Creamy Milk. mer...

9 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Rå! 
08 jun 23 av medlem: prydnadskudde
Alltid rått / icke tillagat 
08 jun 23 av medlem: tlqvst
Tusen tack 🙏  
08 jun 23 av medlem: getingen_84
Alltid rått, som tidigare nämnt. Men lite knepigt är det allt. Det är ju inte alltid praktiskt genomförbart att väga varje enskild måltid innan tillagning. Ris t.ex, lagar man ju gärna mycket av och använder löpande under veckan. Men råris drar på sig mindre vattenvikt än vitt ris exempelvis. Så man behöver omvandla till rå vikt. Och då blir det en hel del osäkerhet i mätningarna, när det redan råder mycket osäkerhet. Tror det viktigaste är att man är konsekvent och medveten om osäkerheten i mätningarna. 
09 jun 23 av medlem: sockerfar
100 gram okokt pasta som spagetti, skruvar, penne, fussili, farfalle, trofie, fjärilar, gnocchi med mera innehåller 360 kilokalorier. En portion pasta på 85 gram innehåller 305 kilokalorier. 100 gram okokt tagliatelle innehåller 370 kilokalorier. 100 gram kokt pasta med salt innehåller 139 kilokalorier. 
09 jun 23 av medlem: sten571
Sockerfar, skriv kokt ris resp. kokt pasta i 🔍 då kommer de rätta värden upp för det. Samma med ägg, potatis, fisk eller vad det nu kan vara. Stekt ägg, stekt potatis, kokt xx osv. Tyvärr dock ej kokt råris 😢 Än …. 
09 jun 23 av medlem: ErbseR
Vissa grejer såsom potatis så står det kokt, med salt, skalad och det är super. Igår när jag la in snabbmakaroner så tänkte jag att jäklar vad mycket kalorier det blev på 83 g makaroner. Sen googlade jag och förstod att värdet på FatSecret gällde okokta vilket inte stod. Är man många som äter tillsammans exempelvis pasta och stekt köttfärs så blir det lite svårt för mig att veta hur mycket pastan respektive köttfärsen vägde när den var rå. Så vore jättebra ifall stekt kött, köttfärs, kyckling mm också las in. Eller att det klart och tydligt står att det gäller rå köttfärs, okokta makaroner så som det står på det jag nämnde tidigare i texten om kokt potatis. 
10 jun 23 av medlem: LIBITW
Enligt Livsmedelsverket ska det ALLTID vägas innan tillagning då olika livsmedel binder/tappar olika mycket vätska! 
10 jun 23 av medlem: Matte J
otillagat alltid 
10 jun 23 av medlem: Jonasuzi
Jag väger in och registrerar tillagad mat. Enklast för mig. Vågen talar sitt tydliga språk och gör man bara lika varje gång så har man snart facit vid invägning. Justera kaloribehov utifrån vågen så att säga. Siffran i sig är inte det viktigaste. 
12 jun 23 av medlem: Tomte-72

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


getingen_84 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.