Fick ett tips om en artikel av aidamshala, ”Därför är du tjock” av Martina Johansson. Där tar hon bla upp detta med att gå ner i vikt av lågkolhydratkost och fett och att alla inte passar för det. Tänk om jag inte gör det? Då vete tusan vad fan jag ska ta mig till! Stod något om alternativ med aminosyror men jag fattade inget av det. Just nu följer jag Matte J:s råd om att skära ner på fettet .
Idag ska jag göra torsk i ugn till middag, det är ganska mycket grädde till men man äter ju inte upp allt, dessutom ska jag inte skära ner på allt fett. Hälften tänkte jag. Jag vet inte vad jag ska äta till lunch ännu. Troligen ägg och Halkidiki oliver. Det blir ungefär lika mycket fett som protein idag då med andra ord. Ja ni ska ha en fin dag alla kämpar! Pepp pepp 💪💪💪

12 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Du har så bra motivation, du kommer att hitta det som funkar för just dig snart! Kämpar på 🤸 
13 feb 23 av medlem: mermsie
Håller tummarna för dig, jag LOVAR att du kommer fixa det. Med tanke på hur motiverad du verkar/är så kommer du fixa det! 💪😉 Något som funkades bra för mig när jag kört lågt med kolhydrater är Kyckling i ugnen med kokt broccoli/blomkål. Sen blir de oerhört mycket varianter av ägg. (Får dock hålla koll på det fet man tillför vid ex stekning) Sen kyckling/kalkonbacon är en annan favorit! Håller tummarna för dig 👍 
13 feb 23 av medlem: Matte J
Det gäller att hitta den väg som är rätt för just dig, det är därför det är så svårt att ge generella råd när folk frågar efter det. Ska man få till en långsiktigt hållbar förändring bör det göras på en kosthållning man kan förhålla sig till under låååång tid, typ resten av livet. Det är så mycket som spelar in i vad som passar för olika individer. För mig har aldrig lchf varit ett alternativ då det skulle vara för svårt för mig med de preferenser och laster jag har, Men jag håller tummarna för att du får det att fungera för dig och att du får de resultat jag vet du förtjänar. 
13 feb 23 av medlem: grande rock
Får hålla med Matte här. Jag vet inte vad man skall med allt detta extra fett till. Det finns ingen logik i att man minskar mängden kolhydrater och sen stoppar i sig en massa fett. Fettet är väl till för att kompensera bortfallet av kalorier när man inte äter kolhydrater(som vanligtvis är typ den största källan av energi). Sen blir väl detta fett enklare/mer tillgängligt för kroppen att använda som bränsle och avvaktar med att utnyttja det bundna fettet. Har du koll på din dagliga aktivitet? Jag kollar på det RDI talet som appen ger. Jag kör Apple Watch och jämför. RDI ligger alltid 200-300 över(lite glädjekalkyl och jag har jämfört med andra appar/kalkylatorer/hemsidor och FatSecret visar oftast lite högre RDI). Nått att tänka på. Men, bara att kämpa på och finna det som funkar för dig. 
13 feb 23 av medlem: tussehemma
I princip innebär det att du äter mer kött och tar bort fett som kommer från mejeri, smör osv. Istället för att satsa att ha 80-85% fett i makro som är vanligt när man kör lchf så ska det komma mer protein istället. Nötkött, kyckling, fisk till exempel. Ägg och makrill kanske har för högt fett också. Om du kan få in en promenad innan ditt första mål eller innan lunch brukar vara bra för ens förbränning också. Sen vet jag inte om du känner dig stressad oroad i ditt liv utöver stress med vikten. Jag känner själv att när jag är mer stressad så står det still. Nu när jag varit sjuk men ätit kalorier i 1800-1900 kalorier ingen träning eller många vardagssteg pga var tvungen att vila så helt plötsligt var jag 1 kg ner om inte vågen ljuger helt plötsligt för mig. 😅  
13 feb 23 av medlem: amoS_13
Vet min pappas läkare sa när pappa fick diabetes, Vikten är som ett bankkonto, stoppar man in mer än man tar ut så växer det, ligger oerhört mycket i det! Tror det viktigaste av allt är att hitta något som funkar för en själv, men oavsett vilket sätt så måste man se till stoppa i sig mindre än man gör av med! Så stenkoll på det är lösningen, väga allt innan tillagning, alltså köttet innan stekning, potatis, ris osv samma sak, sen även ta med kalorierna man tillsätter vid stekning, grädde i såsen osv. Bara det att plocka bort smör på mackan, äta kyckling istället för karré osv kan göra stor skillnad, sen framförallt byta ut, plocka bort såser då de är stooooora bovar i att få kalorierna att sticka iväg! Ett ex är Lomanders färdiga Bearnaisesås som innehåller ca 700kcal per dl, inte svårt äta 1 dl sås, sen en karrékotlett på 250g som innehåller ca 500kcal ytterligare, plus ev potatis till, där har man ca 1500kcal. Som sagt, plocka bort fett , såser osv och lägg den energi mängden i protein istället. 
13 feb 23 av medlem: Matte J
den bästa "dieten" är den som man skulle kunna hålla livet ut. då det inte räcker att gå ner i vikt och sedan gå tillbaka till att äta som man gjorde innan då det är anledningen till att man gick upp 
13 feb 23 av medlem: linusskold
Har du koll på hur mycket kalorier din frukost/lunch/middag innehåller? Äter du mellanmål? Är du vrålhungrig emellan? Äter du något på kvällen? För mig är det viktigt med regelbundna måltider varje dag. Väger också allt. Gör matlådor som ger omkring 400 kalorier. Fibrer, protein och fett mättar bättre/längre än kolhydrater. Hur mycket äter du per dag i kalorier?  
13 feb 23 av medlem: Cicantrice01
Oj vad många som skrivit Tack för all input. Cicantrice, jo jag har koll. Loggar allt i en annan app för tillfället då jag har den i premiumversion tom mars. Hade glömt att jag hade denna app när jag betalade. Jag äter ju strikt LCHF. Appen är inställd på det så därför vet jag hur mycket kh, protein och fett jag ska äta. Men jag räknar även kalorier för annars överäter jag. Jag drog ner på fettet för två dagar sedan och det resulterade direkt i färre kalorier. Svårt att äta så mycket protein som ska till. Jag äter inte frukost, lunch vid 12 och middag ca 17:50. Ev ett eller ett par ägg vid 20. Så man kan säga att jag kör 16:8. Jag har lite högre levervärden än jag borde pga medicinering så därför är nog inte för mycket fett bra. Ska till läkaren på torsdag ang detta. Jag har jojobantat sen 2016 så jag vill helst inte börja äta kolhydrater igen. Jag är jämt hungrig då.  
14 feb 23 av medlem: raschkatten
Det fina med människan är att redan vid en temperatur över -273 °C strålar vi energi rakt ut i omgivningen med ljusets hastighet. Dessutom sker värmeavgivning till luften omkring oss som värms upp utvidgas och stiger uppåt vilket drar in kallare luft vid fötterna. Kolvätena vi äter eller hämtar från kroppens bankvalv blandas med syre vi andas in och omsätts till värme och arbete i kroppens kemifabrik och restprodukterna i gasform CO2 och H2O vattenånga åker ut samma väg som de kom in - via munnen. Det är viktigt att andas för det är där fläsket far iväg bort från kroppen i form av koldioxid och vatten. Man behöver inte vara det minsta smart för att processen ska fungera. Det räcker med att man kan andas. Allt som dessutom ökar på andningen är ett 100% säkert mått på att förbränningen ökar. Mer syre kommenderas fram till förbränningen och mer förbränt fläsk ventileras ut via lungorna. Genast inom bara ett par sekunder efter att ansträngningen börjat börjar det ryka i skorstenen. Det är uppmuntrande. Man behöver inte vänta på att man går ned i vikt. Så snart man börjar andas har det börjat. Fett, kolhydrater, proteiner - all som kroppen hittar att elda kombineras med syre som CH2O + O2 och omsätts till CO2 + H2O + energi. Det är jätte toppenbra och gör att alla som andas direkt kan observera processen. Om man matar in energi för hand, via munnen, i högre grad än vad kroppen för ögonblicket behöver läggs det undan som kolhydrater och fett. Därför är det bra att på längre sikt väga hela kroppen för att se om matintaget och förbrukningen är i balans eller om energi lagras undan. För att motivera organismer att stoppa in mat via munnen har naturen ordnat det så att när förbränningen efterfrågar brännbart material går frågan först till kroppens ägare som med hjälp av syn, lukt, känsel och motoriskt minne kollar om det finns något i omgivningen som man kan döda och äta upp. Först när alla sådana försök misslyckas går frågan vidare till fettlagret. Där rekvirerar man inte prylar på sekunden och vaktmästaren vill ha en rekvisition och ett intyg på att kroppens ägare verkligen kollat om det verkligen inte finns något knäckebröd kvar i skåpen? Vaktmästaren upplyser om att man inte hämtar in och ut saker på lagret hur som helst. Att många fettceller ligger lång borta och tätt packat. Man kör inte truck i en halvmil ned till midjan om det finns ett halvt kilo smör man bara kan hiva in i munnen. Det fattar ju en idiot - får man veta. 
14 feb 23 av medlem: FlodisGrodis

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


raschkatten 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.