Alltså, jag tycker det är så fruktansvärt svårt att få ihop allting!
Jag har två döttrar som är 9 och 6 och jag vill inte att dom ska veta om att jag håller på att mäter, väger och räknar min mat för jag vill inte sätta några idéer i huvudet på dom. Så jag försöker sköta allt det här lite i smyg dvs det är svårt att hålla koll på kvällar och helger så det blir mest uppskattningar.
Jag jobbar för tillfället typ 120% och min man lagar en hel del av maten. Han är inte så intresserad av vare sig matlagning eller att gå ner i vikt utan lagar det som är enkelt och han och barnen tycker är gott. Så oftast när man kommer hem står det typ köttbullar och makaroner på bordet. Jag är jättetrött och orkar inte ställa mig och göra någon mat utan halva dagens kaloriranson ryker på middagen... (barnen skulle också ifrågasatt varför jag inte äter samma som dom om jag ställer mig och gör något annat till mig).
Till frukost äter jag gröt varje morgon och jag tar med nyttiga kaloriberäknade matlådor och mellanmål till jobbet varje dag men det faller på middagarna och helgerna.
Till helgen vill jag gärna äta lite gott och vill kunna "spara" lite kalorier dit men det är svårt, och sen unnar jag mig till helgen ändå...
Hjälp! Har ni några bra tips?

Visa kostkalendern, 28 maj 2018:
1152 kcal Fett: 24,92g | Prot: 85,02g | Kolh.: 146,94g.   Frukost: Gyllenhammars Havregryn, Arla Mellanmjölk 1,5%. Lunch: Spenat, Champinjoner, Tomater, Green Giant Majs, Arla Yoghurt Kvarg Naturell, Arla Keso Mini, Selleri, Kokt Ägg, Tonfisk i Vatten (Konserverad). Middag: Garant Bladspenat, Green Giant Majs, Morötter, Heinz Tomato Ketchup, Makaroner, Köttfärssås. Snacks/Annat: Äpple, Arla Mild Kvarg Vanilj. mer...
2033 kcal Träning: Sömn - 8 timmar, Vila - 10 timmar, Skrivbordsarbete - 6 timmar. mer...

10 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Tror tyvärr inte det skulle fungera. Jag är inte jätteöverviktig utan har bara några kilo ner till att vara normalviktig. Tror inte att mina barn ser mig som överviktig heller. Vi pratar mycket om vad som är bra mat och att det inte är bra med socker och snabbmat och sådant. Min äldsta dotter är mycket vetgirig och skulle garanterat vilja räkna sina kalorier också eftersom jag gör det och ha tusen frågor om vad som händer om man äter för lite vs för mkt och så. Hon är även väldigt fåfäng så jag vill inte att hon ska få för sig något. Båda barnen är fullt normalviktiga. 
28 maj 18 av medlem: M_json
En av de svåraste och bästa frågorna tycker jag sedan jag registrerade här för 6 månader sedan! Först vill jag bara poängtera att min grundinställning är att man inte måste väga 3 ton för att räkna kcal! Jag har ju själv 3 barn och är dessutom ensamstående, jag har visserligen killar och skulle faktiskt påstå att just här är det skillnad på kön! De första 5 månaderna åt jag inte samma mat som mina barn, den sista månaden äter vi samma mat förutom att jag väljer bort kolhydraten och äter extra sallad. Min fördel är att jag är ensam och kan styra vad som hamnar på matbordet! När jag levde med barnens mamma, var det oftast hon som lagade mat under veckorna, eftersom hon kom hem före mig! Och jag tycker väl hon lagade skitmat, men är ju oftast sådan mat man orkar laga under veckorna när man jobbar. Och har aldrig klagat på maten, för det är oftast så det är under veckorna!  
28 maj 18 av medlem: findus72
Jag har skrivit det innan här, det finns vissa saker som gör viktnedgång så svårt. Tänker bara skriva väldigt kort om det. Det är en långsiktig process, det tar tid speciellt om man är stor (logiskt)! Lever man då i ett förhållande gäller det verkligen att alla är med på tåget!! Har man en partner som kanske ser din viktnedgång som något hotfullt eller bara inte bryr sig kommer det bli jobbigt och många kommer inte orka! Mitt råd är att du pratar ordentligt med din man! Men som sagt jag tycker att detta är en miljonkronors fråga! och jag har inte hjälpt till! ;) 
28 maj 18 av medlem: findus72
När jag påbörjade min viktresa så var jag totalt ensam då min man inte var intresserad av att byta ut viss kost mot bättre alternativ. Han å barnen åt samma å jag min mat som jag ansåg var bra för mig. Då vägde jag inte maten som jag gör nu, men förklarade att det var viktigt för mig. Jag erbjöd dem att smaka om de vågade, men varken kritiserade deras väl eller tolererade att någon suckade åt mina val. Med åren har de förstått att min mat handlar för mig om att må bra samt att det är av värde för min utveckling gällande min träning. Nu är även min man med på tåget. Barnen likaså i viss mån ( det skiljer många år dem emellan)å de frågar, smakar å tycker det är en självklarhet att vågen i köket används flitigt. 
28 maj 18 av medlem: jean1molin
I en sådan situation skulle jag absolut inte väga mig eller mäta maten när barnen ser. Däremot skulle jag öppet göra hälsosamma val. Att äta grönsaker och frukt är en naturlig del av våra måltider här hemma. Be din man att alltid göra även sallad när han lagar mat. Det behöver inte vara avancerad. Att skala några morötter, skölja babyspenat, paprika, tomat och gurka och ställa på bordet är inte så svårt och tidskrävande. Och du kan fylla din talrik med mycket grönt. Tror du kan äta samma mat som resten av familjen, men du behöver ju inte ta typ 15 köttbullar, utan tar 5 st , lite pasta och typ 3 st morötter/mycket grönt. Det är väl bra om barnen äter också grönsaker. De gör ju det på förskolan/skolan. Jag har en 10 åring son hemma och han har hört många gånger som jag har sagt att nåt är bra för kroppen och nåt annat är inte så bra. Även barn behöver ju lite kunskap vad är hälsosamt och inte. Min son gillar inte gröt och han äter oftast flingor till frukost. Han får välja precis vilken flingpaket han vill i affären , så länge det innehåller nyckelhålsmärkning. Vi köper bara naturell yoghurt , han får smaksätta den med blåbär och honung. Tror det viktigaste valet gör man i affären när man handlar, som att t.ex köpa fiberrik pasta, köttbullar som innehåller mycket kött mm. Nu är jag ingen proffs och det är inte säkert att det som funkar hos oss, skulle funka hos er. Men några idéer som du kan kanske testa. Lycka till! 
28 maj 18 av medlem: Guk28
Jag dömmer inte och vill inte låta taskig elr hemsk. Men jag är personligen så arg på mina föräldrar att det inte serverades hälsosam mat när vi var yngre. Enligt mig är föräldrar SKYLDIGA sina barn riktig mat. Att vänja barn vid att äta ordentlig hälsosam mat. Inte massa snabbmat och skit. Tycker att ditt huvudsakliga problem inte är barnen. De ska varken behöva se dig mäta eller väga någonting. Problemet är mellan dig och din partner och valen ni gör. Prata med din partner. Servera ordentlig mat för alla. Han måste hjälpa dig om han bryr sig. Barnen mår bättre av hälsosamma maten utan att behöva få ”ätstörning tankar” då de äter tills de blir mätta - men bra mat. 
28 maj 18 av medlem: wada_
Om du tränar så säg till dom att du behöver en annan kost som lämpar sig bättre än köttbullar och makaroner, skaffa grönsaker och växla lite när du behöver köra in pastan. En annan teknik som jag tillämpat är morötter, tryck i den 1-3 st innan du skall börja äta så kommer du inte varga ner förmycket kcal. Funkar toppen på McDonalds, 3 - 4 påsar morötter och en burgare : Check. 
28 maj 18 av medlem: Ronnie_I
Vi äter absolut inte bara "massa snabbmat och skit" och som jag skrev tidigare så pratar jag mycket med barnen om vad som är bra mat och vad som är bra för kroppen. Dom äter gärna grönsaker när det serveras och när jag lagar mat lagar jag nyttigare och lite så alla kan plocka lite av vad dom vill ha. Min man är inte emot min viktminskning, tvärt om, han är bara ointresserad och okunnig i matlagning. Jag antar att det handlar om mer kommunikation och att jag får hjälpa honom att planera maten i förväg. Det är väl bara det att det lätt glöms bort/prioriteras bort när man har mycket att göra. Träna hinner jag tyvärr inte göra så mycket så det kan jag inte använda som argument. 
28 maj 18 av medlem: M_json
Om din man nu inte är så kunnig eller intresserad av matlagning. kan du inte berätta för honom då? all husmanskost är ju i princip nyttig. men jag skulle väl säga att det är bra om du undviker pasta. Om ni har sås till middag. så gör den på mjölk eller vatten beroende på vilken. lägg i nån extra buljong. tex när jag gör bearnaisesås till familjen så får dom utan margarin nu för tiden. ingen som har klagat. du behöver inte väga maten om du kör halva tallriken med sallad, 1 fjärdedel kött o en fjärdedel potatis, ris tex dick 1, 2 glas vatten innan o samma efter så kommet du garanterat bli mätt på "sallad" 
28 maj 18 av medlem: NB.Kondoski
Det låter precis som mitt liv för 2,5 år sedan. Jobbade massor och ingen tid för träning. När man väl hade tid var man slutkörd och prioriterade hjärnvila. 3 barn i den där sköra åldern, så alternativ diet kändes uteslutet. Makens repertoar i matväg var köttbullar och makaroner (inga grönsaker, för ketchup får väl ändå räknas?). Kan väl säga att det inte höll tillslut och jag brakade in i väggen. Nu har jag insett att jag MÅSTE prioritera min hälsa och för att få det att fungera MÅSTE familjen med. Jag har fått kompromissa med mina egna principer en del och äter inte exakt det barnen äter alltid. Tex undviker jag vitt mjöl och socker och snabba kolhydrater (pasta, ris osv), framför allt på dagtid. Barnen har tagit detta mycket bättre än jag kunnat drömma om. Fokus är på att äta det som är GOTT och nyttigt. Mamma vill inte ha spagetti för hon tycker zucchinispagetti är godare. Mamma vill inte ha kaka eller glass för det är inte lördag idag. Sen kan jag tipsa om Linas barnkasse. En livräddare! Enkla snabba recept som till och med din man och dina barn kan sno ihop och då få in variation och nyttig mat i vardagen. 
29 maj 18 av medlem: Sandrrrrra
Skönt att höra att man inte är ensam, men jag ska försöka bromsa innan jag når till väggen. Att jobba så här mycket är förhoppningsvis tillfälligt men det gäller ju att hålla sig flytande under tiden. Jo, jag har också lyckats lura i mina barn att jag tycker om vissa saker mer bara för att dom är nyttiga :-) Måndagkvällar är min träningskväll och den är helig just för att jag behöver den för att må bra och det har jag fått min man att bara inse. Vi provade Linas barnkasse några veckor men familjen var inte så jätteförtjust så vi slutade. Jag tyckte den var praktiskt men det var alldeles för lite grönsaker. 
29 maj 18 av medlem: M_json
Ha alltid sallad hemma. Coop hackat och klart är kanon vid dessa tillfällena. Bara hälla upp på tallriken istället för typ makaronerna och så äter du köttbullarna. Sparar måånga kalorier. 
29 maj 18 av medlem: AnTiMe710507
Håller med om att kassen innehåller på tok för lite grönsaker. Dessutom på tok för mycket pasta och potatis. Jag menar 900 g potatis till 4 pers är crazy mycket. Jag köper hem mycket grönsaker och rotfrukter och kompletterar. Barnen är uppvuxna med Linas matkasse så de är vana vid smakerna. 
29 maj 18 av medlem: Sandrrrrra
Brukar alltid ha några livräddare hemma;) Fryst portionsförpackad laxfilé (ca 20 min i ugnen) Tonfisk på burk, keso, grönkål, färdigsköljd sallad mm. Har man sallad som bas går allt egentligen väldigt snabbt och slinker det ner en enstaka köttbulle under tiden man hackar sina grönsaker så är man förlåten:) 
29 maj 18 av medlem: elin_maria
Gör ett bra mellanmål som du äter innan du kommer hem, 2 ägg och 100 gr keso med några nötter och bär. När du kommer hem till familjen så är du inte dögungrig och tar bara en liten lagom portion mat tillsammans med dom och socialäter i lung och ro.  
29 maj 18 av medlem: Melia Nilsson
Det är svårt 🙁 
30 maj 18 av medlem: Flora A.

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


M_json 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.