Läste ljudboken Slutbantat. Han var inte så översvallande när det kom till att räkna kalorier. Tvärtom faktiskt. Han menade att om det skulle lyckas fick man fortsätta att räkna och väga sig i all evig tid, annars föll man dit igen. Det krävdes disciplin som tusan.

Det vet jag väl tänkte jag. Detta är tredje gången gillt för mig för det visade sig att jag är en jojo-bantare. Så nu kommer jag att bli tvungen att fortsätta väga mig och tänka på vad jag stoppar i mig, kanske resten av mitt liv. I varje fall om jag inte ska trilla dit igen.

Det känns lite kymigt men vad ska jag göra annars? Visst, jag behöver inte väga 65 kg som jag vill, 70-73 funkar också. Jag vill bara ha mindre mage och dubbelhaka. Men jag har otroligt långsam ämnesomsättning antagligen på grund av att jag äter viktökande mediciner. Och ofta känner mig stressad. Men nu hoppas jag att det ska ordna upp sig lite när jag börjar träna.

Visa kostkalendern, 05 september 2020:
1198 kcal Fett: 47,15g | Prot: 72,11g | Kolh.: 116,05g.   Lunch: Findus Pasta Alfredo . Middag: Valio Laktosfri Mellanmjölk 1,5%, AXA Fiberhavregrynsgröt. Snacks/Annat: Kokt Ägg, Morötter, Lindahls Kvarg Hallonsmak, Bröd av Blandsäd, Gouda eller Edamer Ost, ICA Basic Rökt Skinka. mer...

11 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Jag tror det kan ligga nåt i det men jag tycker själv inte det är alltför betungande att skriva upp vad jag äter. Det ger mig nån slags kontroll men samtidigt så har kaloriräknandet gjort att jag fått ett bättre tankesätt över vad jag stoppar i mig. Jag kastar inte i mig en lösgodispåse i ett svep längre, tar max 1 - 2 kakor när jag fikar och ställer inte fram hela chipspåsen om jag vill äta chips. Det tror jag att jag kommer ha med mig hela livet oavsett om jag slutar räkna eller ej. Just att man tänker efter innan om det man stoppar i munnen är värt det eller ej. Sen har jag inte tränat nåt heller så jag tror att om jag väl skulle göra det så skulle det ta bort ev. snedsteg så det jämnar ut sig i långa loppet. Man kan ju fortsätta väga sig en gång i veckan och visar det sig att det hela tiden går uppåt så vet man ju hur man ska göra för att gå ner igen. Kan säga att denna app räddat mitt överviktiga liv genom att jag ändrat hela mitt tankesätt kring vad som är lagom. 
06 sep 20 av medlem: astho
Astho. Själv har jag inte lyckats hålla mig till lagom. Jag har , trots att jag bestämde mig för motsatsen, tryckt i mig en massa mat, godis, bakverk och glass hela sommaren och inte vägt mig alls. Det var samma förra gången. Jag blundar. Så nu vet jag att jag MÅSTE fortsätta väga mig och hålla stenkoll på hur mycket jag äter. Jag kommer fortsätta att gå ut och äta lunch med väninnorna då och då, ta en mjukglass ibland på sommaren, dricka alkohol de få gånger jag går på fest och äta godis på bio - för allt det KAN jag göra IBLAND. Men dubbla portioner är det slut med, likaså godis o glass flera gånger per vecka. Jag försöker hitta en någorlunda sund livsstil (nu igen...) men jag känner mig rätt ödmjuk inför hur jag ska lyckas. Trots att jag har karaktär har jag fallit dit två gånger i rad nu. Eller tagit mig återfall om man så vill. Men jag hoppas på tredje gången gillt 😀 
06 sep 20 av medlem: raschkatten
Ja det är lätt att trilla dit men det viktigaste är ju att man tar tag i det hela och inte ger upp. Ett liv utan att få äta gott emellanåt känns väldigt tråkigt men det gäller ju att man fortsätter ta kontrollen och kämpar på. 
06 sep 20 av medlem: astho
Man väger ju maten för att lära sig. Mängder. Vad är bättre att välja. Kappen kan man se hur olika va påverkar. Det är spännande att lära sig, välja bra och de resultat. 
06 sep 20 av medlem: seicery

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


raschkatten 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.