Lång tid utan godis 8ch snack, tycker min sambo. Han har ett ohälsosamt midjemått så jag skulle vilja atg han gick ner i vikt tillsammans med mig. Det är ju lättare att göra någon tillsammans. Men det känns som att han tröttnat på detta. Idag tog han en liten skål chups och gan har ätit choklad några gånger. Jag kan inte klandra honom. Vet precis hur det är. Bara för jag har en superkaraktär just nu, så behöver det ju inte betyda att han har det...

Hur ska jag få han lika motiverad som mig?

20 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Det är jättesvårt det där. Kan bara prata för mig själv men jag har varit överviktig i ca 10 år. Min fru är normalviktig. Hon har ibland hintat lite och varit lite orolig för min hälsa. Tanken att ta tag i problemet har jag haft länge, testat hur många dietvarianter som helst. Jag kan inte peka på något särskilt när det sedan skedde bara att jag helt plötsligt fick känslan av att nu djävlar får det vara nog. Så jag förstår dig till 100 procent men hans vilja och beslut måste komma inifrån honom själv tror jag. För mig har det varit typ, "plötsligt så händer det". Lycka till med din resa och släpp inte fokus från dig själv 💪 
30 apr 21 av medlem: Kernen
Jo det är ju så. Vet själv att är jag inte motiverad går det inte alls. Möjligtvis går det att hålla vikten, men inte mer än så utan att ha motivationen. 
01 maj 21 av medlem: Lej0nflicka
En skål chips och lite godis är ingen fara såvida man inte äter det för ofta eller överskrider budgeten för mycket. Man ska ju fixa att leva ett långt liv också och ser man bara till att få plats med det goda i budgeten så funkar det ändå. Annars är risken att man tröttnar om man aldrig mer får äta sånt som man längtar efter. Jag gillar inte förbud. En motivation är ju att allt blir så mycket lättare när magen inte tar i. Ta bara en sån sak som att knyta skorna utan pust och stön. Å hur roligt det är att komma i gamla kläder man inte haft på 15 år. Jag tror dock att det är svårt att få med sig nån som inte vill göra nåt åt vikten. Man måste inse det själv. Att tjata kan ge motsatt effekt. Försök fokusera på dig själv och laga bra mat så får ju han bra mat på köpet såvida han inte vill laga egen mat. Å när han sitter där med stora godispåsen så välj ett annat alternativ eller lägg över lite till en egen skål och känn hur duktig du är som klarar att begränsa mängden. Du kan inte ta ansvar över honom så försök satsa på dig själv så kanske det smittar av sig. Fråga om han vill följa med på promenader osv. Lycka till! 
01 maj 21 av medlem: astho
Håller helt med de andra.... Ingen kan göra resan åt någon annan. Det måste vara den enskildes beslut. Så håll i och håll ut utan att tjata, så kanske viljan kommer till honom också... Lycka till.  
01 maj 21 av medlem: Victorzon
Hej! Din killes vikt är hans ansvar. Satsa på att lyckas själv. Att göra om en annan människa går inte, man måste vilja ändras själv. Och att ändra är svårt, det vet vi alla som kämpar med vikt och få balans. Tycker du gör det jättebra! 
01 maj 21 av medlem: FatTwiggy
Det går inte om inte omgivningen verkligen vill. Då blir det bara sura miner. Man får hitta en balans i vardagen. 
01 maj 21 av medlem: Mussestjej
Motivation kommer inifrån. Prata med honom om vad det skulle betyda för honom att må bättre och gå ner lite. Låt honom beskriva en framtidsbild och prata om vad han behöver göra för att komma ditt. Att gå ner i vikt betyder inte att man inte kan ta lite choklad då och då, men helt basic så ska man göra sig av med flera kalorier än man äter. För mig funkade det att väga mig varje dag och lära mig hur många kalorier som fanns i olika livsmedel. Det finns 38 i en dumle kola!! Lycka till 
02 maj 21 av medlem: JeppeDanmark
Sällar mig till kören som säger satsa på ditt eget race i första hand. Det är svårt att motivera någon annan som inte vill. Han kanske känner sig provocerad när han ser dina framgångar t o m. Att käka lite chips ibland gör nog inget. Fast om min karl släpade hem en massa ohälsosamt gotta när jag försökte göra allt för att inte göra det, skulle jag känna mig både upprörd, ledsen och arg. 
02 maj 21 av medlem: raschkatten
Han måste hitta någon träningsform han tycker är kul för det första. Sen är det bara ren vilja och disciplin om man vill gå ner i vikt. Vissa har det helt enkelt inte. Om han inte har det så får han försöka lägga upp en plan och försöka hitta saker han tycker är gott att äta men som funkar att gå ner i vikt på. 
02 maj 21 av medlem: johannes8519
I alla form av förändring, så är det enklare att lägga till än att dra ifrån. Börja med att ta långa promenader ihop, kanske träna något ihop, se till att ha gott om grönsaker till varje måltid, och gärna också som "snacks" en morot extra är bättre en en handfull chips 😉 När det väl är i rullning, kommer kroppen i många fall själv reagera negativt på onyttigheter och suget blir mindre.  
02 maj 21 av medlem: AndersEo
Tack för att ni påminner mig, han måste vilja och vara motiverad, precis som jag måste vara gör att lyckas med min egna förändring. 
02 maj 21 av medlem: Lej0nflicka

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


Lej0nflicka 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.