Dagen efter midsommar, stekt färskpotatis med kycklingmedaljonger.
Hur gör Ni andra med stekfett, som idag, stekte i 50g smör, blev två portioner, men samtidigt fanns ju ganska mycket fett kvar i järnet.
Jag räknar på hela och så är det bonus

Visa kostkalendern, 26 juni 2021:
1567 kcal Fett: 64,51g | Prot: 139,57g | Kolh.: 102,75g.   Frukost: Kycklingfilé, Lidl Flerkornsfralla. Lunch: Kronfågel Kycklingfärs. Middag: Kronfågel Kycklingfärs, Smör, Färskpotatis. Snacks/Annat: Vita Popcorn Poppade i Olja, Kaffe med Mjölk, Kolsyrat Vatten. mer...

10 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Jag använder främst olivolja för sina nyttiga egenskaper. Det smakar inte bäst med allt. Då håller jag mig till solrosolja som är mer neutral i smaken, kokosfett eller så följer jag tumregeln om att desto hårdare smör/margarin är det onyttigt och desto mjukare mer nyttigt. Så måste jag välja något som inte är olja så väljer jag flytande 😀 
26 jun 21 av medlem: P_1601
steker alltid med olivolja eller solros olja.  
26 jun 21 av medlem: Öste
Räknar aldrig in fettet jag steker i. På macka räknar jag dock. 
26 jun 21 av medlem: astho
Enklare med air fryer 
27 jun 21 av medlem: Mussestjej
Brukar strunta i att räkna vad jag steker i. Lite "fusk" kanske men känns som det mesta stannar i pannan ändå. Om jag har det som en ingrediens i maten, exempelvis redning, räknar jag det givetvis. 
27 jun 21 av medlem: lwstrlifts
Räknar alltid in oljan! Två teskedar eller en matsked blir inte alls stor skillnad i smakresultatet, men oerhört stor skillnad i antalet kalorier. Jag brukade ta 1 dl olja till en tex. taliensk fiskgryta, nu tar jag 1 msk till 4 portioner. Supergod även med mindre olja. Jag använder oftast neutral rapsolja till stekning och olivolja i sallad. Oliv är nyttigare, men som som någon skrev, passar inte till allt. För mej är ändå storleken på portionerna viktigast. Jag åt tre, fyra gången mer än jag behövde. Försöker ändra på det nu även med lite mindre olja. 
28 jun 21 av medlem: FatTwiggy
Använder främst också olja, rapsolja till stekning och olivolja som smaksättare. Smör främst vid panerad mat(som av naturliga skäl numera är undantag), och potatis där det ger god smak 
29 jun 21 av medlem: AndersEo

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


AndersEo 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.