Alltså det här med triggers. De kan komma av allt möjligt. En plats, en doft, ett minne…
På kvällarna när jag gått och lagt mig så brukar jag få jättestarka ”syner ” av tex den där brieosten som ligger i kylen. Plötsligt känner jag även smaken av den och riktigt ser framför mig hur mina händer bryter av en rejäl bit ost. Och då kan jag inte stå emot min vision längre, utan kliver upp och hämtar den där osten. Och efter en stund så händer samma sak igen. Och igen.
Det är jättesvårt att stå emot!
I och med att jag börjat med LCHF och inte har samma sug hela tiden har det blivit bättre men min förmåga att skapa dessa ”målbilder” skulle verkligen behöva användas på ett vettigare sätt. När första bilden kommer så måste jag lära mig avleda den med andra bilder. Tex att se mitt smala jag framför mig. Eller jag, liggande i en säng, vägande 300 kg. Eller i en provhytt där jag kan få på mig ett plagg och det sitter bra. Ja ni fattar. Tankar på annat än att äta nästa tugga!

Vad har ni för triggers?

Visa kostkalendern, 05 januari 2023:
1381 kcal Fett: 123,49g | Prot: 58,82g | Kolh.: 11,20g.   Frukost: Kaffe, Smör. Lunch: Cocktailtomater, ICA Sejfilé, ICA Vispgrädde 36%, Smör. Middag: Kokt Ägg, Kavli Majonäs Äkta. Snacks/Annat: Kung Markatta Kokosolja, Te (Bryggt), ICA Vispgrädde 36%. mer...

2 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Oftast blir jag triggad när jag mår dåligt, har haft mycket psykiska problem och har ”belönat” för att jag tagit mig igenom dåliga dagar och händelser. Försöker lära om att det egentligen inte är en belöning utan leder till ett långvarigt problem i och med att det är så många dagar som är jobbiga o dåliga🫣 
05 jan 23 av medlem: ellnoo131
Jo man måste hitta nåt som fungerar på en själv.  
05 jan 23 av medlem: raschkatten
Jag fick en glögg av skolbarnen. Den har min son druckit av hela julen. I går frågade han om jag i alla fall skulle smaka på den innan den tog slut för det var typ den godaste han druckit. Så jag tog en liten mugg. Den var verkligen supergod och jag fick kämpa med suget hela kvällen för att inte ta mer. 
05 jan 23 av medlem: ~Nilla~
Har jag ätit för lite så att jag inte känner mig mätt kan jag ligga och fantisera om goda smörgåsar med massa ost på. Tycker det funkar så bra med att räkna kalorier för då om suget sätter in så kan jag liksom köpslå med mig själv med vad jag har ”råd”att äta. Tänker att jag totalt sett vill ha ett bra veckointag. Vissa dagar tex lördag blir alltid mera kcal men då får jag minska lite en annan dag. 
05 jan 23 av medlem: JSophieL

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


raschkatten 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.