Jag har inte köpt hem ost på ett tag och tomaterna tog slut så jag har inte kunnat äta något utöver måltiderna. Jag har gått och tittat i kylen ändå om kvällarna och igår tog jag en matsked majonnäs från tuben på fingret bara. Jag önskar att jag kunde sluta med det här beteendet. Jag är som en sockerberoende unge som inte kan tänka på annat än att få den sista kakan på fatet.

Träffade en sådan unge häromdagen. Hon ska ingå i en studie med överviktiga barn. Hon gick omkring som en osalig ande och gnällde för att en kaka låg kvar på fatet och blev inte tyst och lugn förrän min kompis åt den. Sån är jag på kvällarna EFTER att jag gått och lagt mig. Jag är inte hungrig utan det är nåt annat som driver på min inre osaliga ande.

Idag ska jag gå och handla lite har jag tänkt. Men ska inte köpa ost mer. Jag ska banne mig lära mig att strunta i mina cravings!

Visa kostkalendern, 24 april 2023:
564 kcal Fett: 52,72g | Prot: 20,60g | Kolh.: 2,00g.   Frukost: Snabbkaffe (gjort på Pulver), Arla Svenskt Smör. Lunch: Scan Bacon, Kokt Ägg, Smör. mer...

20 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Det är inte lätt med sötsug! Hoppas du lyckas byta ut det mot något annat! Kämpa på! 
24 apr 23 av medlem: Nenne99
Är precis likadan, kan inte ha "snacksvänliga" varor hemma. Kvällarna är ofta en kamp mot klockan fram till att kvartersbutiken stängt, sen är det "plain sailing" =) 
24 apr 23 av medlem: grande rock
Ost innehåller något ämne som är vanebildande. Alltså ett beroende som nikotin som man får sug efter. Min slutsats efter år av att hänge mig ost-demonen är att det bästa bara är att avstå ost helt och hållet. 
24 apr 23 av medlem: KURIPEdotCOM
Själv vill jag nästan alltid ha en husman med ost och ett glas mellanmjölk på kvällen, och tar det, innan läggdags, men jag tror det är en fix id’e jag har som är svår att släppa. 
24 apr 23 av medlem: brittperson
känner igen det.. 
24 apr 23 av medlem: Luniez
Tar nästan alltid en eller en halv ruta Lindt choklad 90% efter middagen. 😋 
24 apr 23 av medlem: Sol-Angelica
Tycker det stillar suger bra… (skulke det stå också) 
24 apr 23 av medlem: Sol-Angelica
Man kan köpa lättmjölk så får man proteinet och dagens kalcium intag (6,66dl per dag ska täcka behovet). Jag gör 4 stora men svaga "kaffe latte" per dag det mättar o känns mysigt som fika . Det är så många som blir bensköra och får jätteont i hela kroppen så det är värt pengarna.  
25 apr 23 av medlem: alvacasa
Det är intressant att myten om att mjölk motverkar benskörhet eller stärker skelettet fortfarande lever kvar. Det var mejeri-lobbyn som gick ut med detta på 50-60-talen. Men dagens forskning visar att mjölk har motsatt effekt. Visst innehåller mjölk kalcium, men problemet är att animaliskt protein sänker kroppens pH, blodet blir alltså surare, vilket gör att skelettet som består av kalciumkarbonat, lakas ur och blir tunnare/skörare. Detta var en av de intressanta fynden i den välkända ”Kina-studien”, där man kunde se dessa samband på en mycket stor studiegrupp under lång tid. Det är säkert 15 år sedan jag såg en skandinavisk studie som visade på just detta samband genom att peka på det faktum att Sverige och Finland är de två västländer där man dricker mest mjölk, och dessutom har högst benskörhet av västländerna. Överskottet på fritt kalcium i blodet av dels mjölkintag, samt att kalcium frigöra i blodet av att skelettet lakas ut av det animaliska proteinet i mjölk gör att risken för njursten ökar markant. Speciellt på sommaren då huden bildar d-vitamin som binder och kristalliserar kalciumet till njurstenar.  
25 apr 23 av medlem: KURIPEdotCOM
Det är väl asiatisk råd att gå 10000 steg ca 7km per dag för starkt skelett. Jag äter inte kött alls bars ärter,bönor, och mjölk för min ekonomi skull. "You do you" 
27 apr 23 av medlem: alvacasa

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


raschkatten 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.