Jag och några vänner från kattklubben åt ute på min favoritrestaurang igår kväll. Vi håller på att planera vårt område på nästkommande kattutställning. Jag tog en Torneaudo med broccolimos. Och jag åt upp allt, för när jag går ut och äter räknar jag ingenting. Gott var det.

Några vänner omkring mig ifrågasätter min målvikt och det irriterar mig mycket. Du är för hård mot dig själv sade en. Var glad om du lyckas gå ner 8-10 till. Det räcker i din ålder. Du kommer bli rynkig. ( jag är 62 och har knappt en rynka)
Jag tycker tvärtom, att jag har varit DUM mot mig själv och struntat i min vikt och därmed min hälsa. Men jag har varit beredd på reaktioner. De är själva överviktiga och går inte ner i vikt med de egna metoderna. Den ena försöker träna bort vikten och den andra försöker äta nyttigt, som hon säger. Så det svider nog att jag gått ner 11,5 kilo och tänker gå ner ca 18,5 till . Jag svarar bara att jag skiter fullständigt fan i vad du säger och i ”min ålder” får man vara rynkig 😂

Visa kostkalendern, 28 april 2023:
903 kcal Fett: 69,01g | Prot: 45,80g | Kolh.: 22,14g.   Frukost: Snabbkaffe (gjort på Pulver), Arla Svenskt Smör. Lunch: Keso, ICA Crème Fraiche Laktosfri, ICA Makrillfilé i Tomatsås. Middag: ICA Crème Fraiche Laktosfri, ICA Makrillfilé i Tomatsås. Snacks/Annat: ICA Baby Plommontomater. mer...

25 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Hitta tryggheten i att ha satt ut en väg för dig själv baserat på just din situation. Utvärdera regelbundet vad som fungerar och hur det påverkar dig. Med det i bagaget kan en med fördel låta andra ha vilka synpunkter och åsikter de vill utan att det påverkar dig. Det kan hända att deras åsikter bottnar i egen oförmåga och det kan hända att det handlar om mtanke utan att ha insyn i processen. Lyssna, utvärdera och arkivera, och sedan behöver du inte känna att du måste förklara för folk i din omgivning att du skiter i deras åsikter. 
28 apr 23 av medlem: grande rock
förstår att du blir irriterad. Det hade jag också blivit. Men så länge du VET själv att din målbild är en sund vikt och inte håller på och sänker den lägre och lägre efter hand så den tillsist blir osund (vilket är en risk) så kan du gott strunta i deras åsikter tycker jag. Jag tror många kvinnor (utgår från att det är kvinnor, rätta mig om jag har fel) är missunnsamma mot just viktnedgång hos andra för att det är så många som själva går runt med dålig självbild kopplade till ens egen vikt. Jag fick också väldigt mkt "omtänksamma" kommentarer när jag började min viktnedgång. Nu har de slutat när jag börjat bygga muskler är det plötsligt okej, men bara vilja bli slankare är tydligen farlig🤷‍♀️ Inget att bry sig om. 
28 apr 23 av medlem: Lorilarfer1
Jag har ingen aning hur lång du är. Men om du inte är 188 cm lång, är ditt mål på 65 kg inte underviktigt. Jag är 166 cm och skulle kunna gå ner till 51 kg och ha ett BMI på 18.5. Om jag hade velat dvs. Bra du säger ifrån till sådana negativa varelse👍 Usch och fy för sådana. 😡  
28 apr 23 av medlem: Ninis68
Jag är 168 cm, jag vägde 58 till jag fick mina andra barn vid 30 års åldern. Sen har jag vägt 62-63 i nästan alla år. Vägde 65 när jag var sådär 50 år. Gick sen upp massor av mediciner och klimakteriet. När jag var sådär 56 år började jag (jojo)banta och i december 22 vägde jag 95 kilo. Så helt klart ska jag ner till 65 kilo. Det var en vikt jag trivdes med.  
28 apr 23 av medlem: raschkatten
Jag håller med dig helt och hållet. Så tråkigt med kommentarer. Jag har också fått min beskärda del av det. Jag gick ner 24 kilo, från 93 till 69, och nådde min målvikt för snart 3 år sedan. Jag får fortfarande kommentarer som "- nu får du inte gå ner mer" eller "tänk på att det svåraste är att hålla vikten" mm. Mina ständiga svar är "- varför ska jag gå ner mer när jag redan nått min målvikt" och "- jag tycker inte alls det är svårt att hålla min nya vikt, jag har ju gjort det i snart tre år redan". Men jag blir så trött på dessa ideliga kommentarer. Det är bara några av kommentarerna. Kör hårt 💃. 
28 apr 23 av medlem: Businesswoman012
Heja dig! Så bra att du står upp för vad du själv satt upp för mål i ditt liv! Ingen annan har rätten att tycka om vad du gör för val. Vi som varit /är överviktiga får ofta höra av andra hur man ska göra och se ut. Men ingen annan människa går i dina skor och vet hur du mår! Bra jobbat! 
28 apr 23 av medlem: Jitte56
Det är nog så att det helt enkelt är avundsjuka och försöker hitta ursäkter till varför de själva är överviktiga. Å att träna bort övervikten är ju tämligen värdelöst. Då är det bättre att äta nyttigare som din andra kollega men det funkar ju bara om man inte överskrider kaloribudgeten vilket hon lär göra om hon inte går ner. Med det sagt verkar ju din metod vara en vinnare. 💪👍 
29 apr 23 av medlem: astho
Såg nu att det inte var kollegor utan kattvänner men min åsikt är densamma. 
29 apr 23 av medlem: astho
Tack för all stöttning. Ja jag förstår inte varför de inte bara kan säga lycka till istället för att börja komma med negativa kommentarer. Businesswoman012. Så jäkla onödiga kommentarer, nu får du inte gå ner mer! Varför säga så ens? 
29 apr 23 av medlem: raschkatten
Jag tror de säger så när man gått ner mycket i vikt och då blir de oroliga för att man typ fått anorexia om man går ner mer. Men så länge man är normalviktig och inte underviktig så förstår inte jag heller kommentaren. Min mamma är expert på body shaming vilket är en aning drygt. Väger man för mycket klagar hon, får man ner för mycket så får man exakt den kommentaren att nu räcker det väl och går man sen upp tio kg även om man är inom normalspannet så säger och klappar en på magen att nu har man väl gått upp lite. Blir så trött på henne. Hon ska va jäkligt glad att man inte har lätt för att få anorexia och ätstörningar. Hon har t o m sagt att hon sovit dåligt av oro för att man ska bli för rund. Tror hon har nån diagnos när hon häver ur sig sån skit. Tjafsar med barnen om att äta hälsosamt gör hon också. 
30 apr 23 av medlem: astho

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


raschkatten 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.