Ojdå, har visst glömt att fånga min mat på bild varje dag :)

Sen november 2021 har min normaldags mat varit 27 ägg och 350g grishjärta. Allt rått såklart (rått sen snart 7 år tillbaks). Innan jag fick tag på hjärta åt jag lite olika av andra köttslag (nu blir det bara mellandagarna från att hjärta för 16-17 dagar tar slut tills jag hämtar var 3:e vecka).

Hjärta är så underskattat och så otroligt gott...

Visa kostkalendern, 11 juli 2022:
2162 kcal Fett: 138,73g | Prot: 207,20g | Kolh.: 9,15g.   Frukost: Ägg. Lunch: Ägg. Middag: Grishjärta. Snacks/Annat: Ägg. mer...

10 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Jag fattar verkligen inte din diet. kroppen behöver mer än bara rått kött. Du missar mycke god mat kan jag säga. Det är totalt vulgärt att läsa, och se dina bilder. Och variationen är lika med noll🤮🤮🤮🤮🤮 
20 jul 22 av medlem: sussisussi13
@sussisussi13: ännu en som inte provat det andra... Jag har testat tillagad mat i 40 år, efter ungefär 35 av dom åren upptäckte jag att jag mådde illa (kräkkänsla, svårt att svälja) efter några tuggor. Bet ihop och fortsatte äta så i 5 år till. Min första misstanke var att jag var känslig mot gluten, och det gick (iallafall lite) bättre genom att utesluta mjölprodukter. Reagerade även på den lilla mängd som kunde förekomma i brödsmulorna som läggs till i fabrikstillverkade köttbullar. Då jag började med rått för 7 år sen upptäckte jag att det inte var gluten jag (nödvändigtvis) var överkänslig mot, utan snarare tillagat (framförallt kött, men reaktion även på annat vid mina då normala mängder på 2-3x normalpersoners dagsintag). Jag reagerade även på tillagade rena råvaror, ex egna burgarbiffar (bara färs, lök, ägg och salt+peppar) och nåt så rent som stekta ägg och får inte de minsta problem att äta samma grejor råa. Den som fattar nåt av de jag skriver (inte väntat om "13" är åldern på den senaste som kommenterade) förstår att jag var nåt på spåren. 
22 jul 22 av medlem: peo
Då jag inte upptäckt någon annan som åt rått hade jag ingen att fråga, tills jag nåt år senare upptäckte det som utforskats ordentligt av Aajonus Vonderplanitz. Upptäckte hans inspelningar av föredrag, workshops och Q&A (med helt vanliga skadade USA-deltagare), som ofta hölls hemma hos honom. Jag har i efterhand fått mina upptäckter förklarade i dessa inspelningar. Illamåendet beror troligtvis på brist på enzym att bryta ner protein (dvs kött). I rått kött finns alla enzymer som behövs för nedbrytningen, men vid tillagning förstörs dom. Eftrsom enzymerna behövs tas dom ur andra delar av kroppen, kroppens egna lager, ett som inte automagiskt fylls på om man fortsätter att missbruka tillagad (enzymbefriad) mat. 
22 jul 22 av medlem: peo
Så lösningen är att antingen käka en massa enzympiller för att kunna äta tillagad mat, eller låta bli att tillaga. Jag valde det senare, men faller tillbaks nån gång då och då på nån lagad måltid (0-2 gånger i månaden nu). Ägg klarar jag ganska bra nu då jag fyllt på enzymlagret genom att äta rått, kött går mindre bra (kan tvinga i mig om jag äter extra sakta och respekterar kräksignalen och slutar äta i tid). En annan lösning inför när jag vet att jag kommer äta nåt tillagat är att "grunda" med några extra ägg den dagen. Normalt dricker jag 24-27 ägg per dag, men de dagar jag kommer äta tillagat blir det 6-12 extra och så kort tid som möjligt innan. En variant jag brukar använda hemma är att äta några teskedar oupphettad honung (som innehåller bra med enzymer för att bryta ner protein) 
22 jul 22 av medlem: peo
Mina 3 långa kommentarer kanske förklarar saker för er, om nån annan som läser det här upplevt liknande problem, och vill ni istället bara hitta GOD tillagad mat på mer eller mindre bra råvaror kan ni alltid kika in på min (inte uppdaterade på 7+ år) sida på facebook: https://www.facebook.com/Nyckelh%C3%A5let-G%C3%B6r-om-G%C3%B6r-r%C3%A4tt-763201993760170/ 
22 jul 22 av medlem: peo
Intressant, provat det mesta inom olika former av dieter, långtidsfasta, lchf, vegan osv. Tycker det är kul att veta hur man reagerar. Har ännu inte provat äta rått mer än någon måltid ibland tex sashimi. I övriga världen är det inte så ovanligt att äta rått. Intressant läsning, kommer testa detta nästa gång jag vill prova något nytt och vidga mina vyer.  
22 jul 22 av medlem: Grimey#error
Den egentliga anledningen till att jag provade rått (den ursprungliga testen som bara skulle vara i en vecka, blev 10 dagar, och är snart uppe i 7 år) var att jag aldrig blev mätt eller nöjd på tillagad mat (problemet kvarstår) och bara ville testa om det gjorde nån skillnad, och skillnaden var ENORM - inte nån direkt "mättnads"/dåsighetskänsla, bara en nöjd kropp och knopp. Alla andra fördelar är bara bonus, har blivit av med ledvärk, ryggvärk, huvudvärk (minns inte sist jag käkat nåt piller för att "bota", så jag kanske bara fått dåligt minne), blivit av med CTS, blivit av med tinnitus och säkert mer jag inte kommer på nu (många saker kommer tillbaks på tillagad mat under en längre tid). Andra fördelar är de praktiska: sparar tid, ger ingen disk (eller bara snabb/lättdiskad disk, en tallrik + bestick, en kniv och skärbräda - är hela min dagliga disk, och den återanvänds 3-4 veckor åt gången, varje dags disk tar max 30 sek att diska), ger inga sopor (ett par kilo äggskal i månaden), inget kladd på spisen, inget kladd i fläktfilter, ingen matos, inga brännskador, lägre elförbrukning.. 
22 jul 22 av medlem: peo
Fan vad vidrigt, hur gömmer man saker från sin feed? 
22 jul 22 av medlem: gasparyanartur
Intressant det du skriver. Du verkar ju påläst och det där med att inte kunna bryta ner kött vet jag en som har problem med men då menar du alltså att man klarar rått kött? Ska tipsa honom om det även om jag för mitt liv inte förstår hur man kan få ner det råa med tanke på smak och konsistens. Men kanske blir det en annan typ av köttsmak när det inte är tillagad. Jag själv kommer dock inte prova men tipsa andra kan man ju alltid göra. Sen att du är mer mätt nu kan jag på sätt och vis förstå för 25 ägg är svårt att få ner om de är tillagade. Dricker man dem kan jag tänka mig att de går ner lättare men det är ju rätt många ägg så man får se upp med kaloriintaget. Sen bör man nog komplettera med c vitamin så man inte får skörbjugg. 
23 jul 22 av medlem: astho
Ashto: Från wikipedia: "Fresh meat from animals which make their own vitamin C (which most animals do) contains enough vitamin C to prevent scurvy, and even partly treat it. In some cases (notably French soldiers eating fresh horse meat), it was discovered that meat alone, even partly cooked meat, could alleviate scurvy" Kollar man info hur dagens matpyramid och rekommendationer kom till och vad den har fått för effekter så får man en annan syn på vad som är nyttigt och vad som är onyttigt. 
23 jul 22 av medlem: SalkinA
@astho: jepp, klarar man inte tillagat kött så går rått alldeles utmärkt (men det kanske bara gäller mig). Det är inte särskilt mycket smak på (alldeles för färskt) rått kött, men ett tips är att ta nåt "säkert" (det görs ju restaurangmåltider på både rått nötkött och rå kyckling) som nötkött, låt det uppnå rumstemperatur (8-12 timmar) får det iallafall lite smak, kallt smakar det inget alls, och det kanske är det du menar "med tanke på smak och konsistens" (gissar bara att du inte provat). De gånger jag steker ägg går 9 ner utan att blinka... Det ger ingen mättnad/nöjdhetskänsla alls (inte ens en låda på 15 är nåt problem). De 24-27 äggen per dag sprider jag såklart ut över dagen, 6 åt gången när jag är uppe, och 3 när jag sover :) -- c-vitamin finns tillräckligt av i köttet innan det tillagas, 250g kött ger ungefär c-vitaminmängd motsvarande 2 apelsiner, sen är alla rekommendationer baserade på att man tillagar maten och förstör dess näringsinnehåll, äter man rått krävs det mindre av allt för att vara tillräckligt. 
23 jul 22 av medlem: peo
@ArosRex: man får fler att skriva inlägg eller scrollar bara förbi de "äckliga". Trist att du inte vågar skylta öppet med vad du äter så att jag kan klaga på de vidriga saker du väljer att äta :) 
23 jul 22 av medlem: peo
@peo Jag besparar omgivningen från att behöva se mina "vidriga saker", du kanske bör göra detsamma.  
24 jul 22 av medlem: gasparyanartur

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


peo 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.