Lika gott som för 2 veckor sen... (jag äter inte bara en gång varannan vecka, men samma mer eller mindre varje dag).

Jag är inte rädd för kilon, kilokalorier, fett eller annat, men gjorde ett ovetenskapligt experiment den 25:e juli:

Vägde mig den 23:e (skriver sällan in det här): låg på mina vanliga stabila 66(.3) kg.
Den 24:e åt jag "helt vanlig mat" (potatis och vanlig svensk falukorv). Gav de vanliga resultaten, ölmage, fismage, trött, (inte så mycket) värk m.m
Vägde mig den 25:e (extremt sällan jag väger mig 2 dagar i sträck): 68,8 kg (+2,5)!
Kontrollvägning imorse (29 juli): 67,2 kg (fortfarande inte återhämtad viktmässigt, men vikten är helt oviktig)

9 Anhängare    Stötta   

1 till 20 av 26
Kommentarer 
https://bengreenfieldlife.com/podcast/nutrition-podcasts/the-health-benefits-of-eating-raw-dairy-raw-eggs-raw-beef-and-raw-chicken/ 
29 jul 22 av medlem: peo
Alla får äta exakt vad dom vill. Men det är verkligen osmakligt när du lägger upp sånna bilder när majoriteten i detta forum äter tillagad mat och det även finns både vegetarianer och veganer med här. Sånt kanske du borde tänka på. 
29 jul 22 av medlem: Isabella…
Låt bli att läsa och titta om du inte gillar inlägg, kan tycka att vissa bilder på äckliga grötar och soppor är värre. Så här ser ju kött ut innan du tillagar det. 🙄 
29 jul 22 av medlem: kck002
Precis, scrolla förbi så slipper du slösa sekunder på att kommentera. Jag låter bli att kommentera alla äckliga grötar och soppor fastän jag stör mig lite på dom, speciellt om dom kombineras med ord som "nyttiga" och "goda" :)  
29 jul 22 av medlem: peo
Utan att nämna nån specifikt så är det alldeles för många som (enligt sina loggade maträtter) äter alldeles för mycket ohälsosamt skräp.. 
29 jul 22 av medlem: peo
Peo det är inte meningen att på något sätt vara taskig eller så. Utan mer att det finns många vegetarianer och veganer som verkligen mår skit av att se sånt. Absolut man kan scrolla men jag ville mest påpeka det för en tankeställare.  
29 jul 22 av medlem: Isabella…
Äter du fettet också och säg att det svarta är gelé? 😎 
29 jul 22 av medlem: astho
Isabella, fint sagt och reflekterat. Jag mår skit av att ses sånt, inte enbart då jag är vegan utan då det ser verkligen äck ...t ut. Jag brukar skrolla snabbt förbi. Men intressanta observationer Peo, vad tror du ledde till en sån viktobalans? 
30 jul 22 av medlem: Katarinajuni
1 gram kolhydrater binder 4 gram vätska, salt binder vätska, mängder med salt i falukorv. Ofta dricker man mer omedvetet vid högre saltintag. Troligtvis har du en del av svaret på dina 2.5 kg + här men annars är det helt normalt att svänga/skilja ca 1.5 kg/dygn utan att man gjort något annorlunda. Det är bara kroppen som från dag till dag binder och släpper vätska olika.  
30 jul 22 av medlem: andersdahl
@Astho, jag äter allt: fettet och "rören" + det vi kan kalla för "gele" :) 
30 jul 22 av medlem: peo
@Katarinajuni, @Andersdahl: precis som Anders skrivit så är det kolhydraterna som binder vätska + att man dricker mer vid saltintag (osäker där om jag vill hålla med om att salt binder vätska, då salt brukar användas för att dra ur vätska ur kött). Då jag äter rått dricker jag inget alls utöver äggen (och saltar inget alls heller - allt natrium kommer från det naturliga i kött och ägg), men en sån där fuskdag så kan det lätt bli nån liter vatten senare under dagen/kvällen. Så inget dirket konstigt med +2,5kg från en dag till en annan, sen att det tar 3-4 dagar att återgå till det normala är en annan sak. 
30 jul 22 av medlem: peo
Haha! Då låtsas jag att det är svartvinbörsgele så blir det trevligare. 😎 
30 jul 22 av medlem: astho
mmm eeeh? mums? kanske vet inte riktigt 
30 jul 22 av medlem: ida.matero.123
Här har du ett urklipp från en källa, det är bara att googla, kommer upp hur mycket som helst, finns inget motstånd mot det, vedertagen kunskap. Vad gör salt med kroppen? Salt är viktigt för kroppen, då det bidrar till att reglera kroppens vätskebalans och stabilisera nervsystemet. Men de flesta får i sig för mycket salt. Salt binder vätska och äter du för mycket salt så hålls vätskan tillbaka i dina blodkärl, och blodtrycket stiger. Vid långvarig överkonsumtion skadas dina blodkärl och blir mindre flexibla, det höga blod­trycket sliter på hjärtat och artärerna, och saltet hämmar blodgenomströmningen och ökar därmed risken för hjärt-kärlsjukdomar.  
31 jul 22 av medlem: andersdahl
@Andersdahl, som jag skrev var jag bara osäker om jag ville hålla med. Jag har också för mig att salt binder vätska, men gjorde ingen bättre sökning på det då jag har en källa som påstår liknande (se nästa kommentar då dom inte uppfunnit radbrytning i kommentarerna så dom går göra läsbara). (egen förklaring/teori) Det är fortfarande så att saltet driver ur vattnet, men gör man det i ett slutet system så tar sig vattnet ingenstans, och vätskan i blodet behöver ersättas med mer näringsfyllt innehåll. 
31 jul 22 av medlem: peo
== Q: What about salt. Everybody is talking about too much salt. == A: Well, yeah, salt definitely increased blood pressure. It usually creates water pressure in the body. As you get older it will create high blood pressure too. 85 percent of headaches are caused by salt. And salt is again the way to make you sick. It also makes cooked food taste better. because if you eat cooked food that isn't salted, it tastes bland. It is awful. That is why spices and salt exist: to make cooked, bland, cardboard-tasting food taste good. Cooked food that you don't put salt in and spices in, what do you have: the awfullest tasting stuff in the world.  
31 jul 22 av medlem: peo
Sen är det såklart lika viktigt att skilja på "salt" och "natrium" som att skilja på "vatten" och "vätska". Nu klarar inte matlogg-grejen här att visa natrium-mängden i det jag dagligen stoppar i mig, men har för mig att det rör sig om 2,5g natrium som motsvarar ca 10g "salt". 
31 jul 22 av medlem: peo
På carnivore behövs inte mycket salt, många klarar sig utan att behöva tillsätta salt alls, medan en liten andel behöver tillsätta. Ett större saltintag kopplas oftast till en hög konsumtion av kolhydrater. Det är för att en person som äter mycket kolhydrater behöver salt för att ta upp glukos. Det blir missvisande av er att skriva så negativt om salt, salt har vi haft längre än den mängd kolhydrater vi äter idag. Det är inte saltets fel att vi har problem med diabetes eller hjärt och kärlsjukdomar, utan kolhydraterna. Det är det som drastiskt har förändrats sedan 70- talet. 
31 jul 22 av medlem: wickian
Allt har med livsstil att göra, mycket aktivitet, svettas mycket mera salter behövs såklart.  
31 jul 22 av medlem: andersdahl
90% av det folk lägger ut här ser vidrigt ut det här är bara kött innan man tillagar det.  
31 jul 22 av medlem: jeppsson_124

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


peo 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.