Ojdå, har visst glömt att fånga min mat på bild varje dag :)

Sen november 2021 har min normaldags mat varit 27 ägg och 350g grishjärta. Allt rått såklart (rått sen snart 7 år tillbaks). Innan jag fick tag på hjärta åt jag lite olika av andra köttslag (nu blir det bara mellandagarna från att hjärta för 16-17 dagar tar slut tills jag hämtar var 3:e vecka).

Hjärta är så underskattat och så otroligt gott...

Visa kostkalendern, 11 juli 2022:
2162 kcal Fett: 138,73g | Prot: 207,20g | Kolh.: 9,15g.   Frukost: Ägg. Lunch: Ägg. Middag: Grishjärta. Snacks/Annat: Ägg. mer...

10 Anhängare    Stötta   

1 till 20 av 33
Kommentarer 
Du skämtar hoppas jag. Man kan väl inte äta rått kött. Då riskerar man ju att bli sjuk. 😱 För att inte tala om va äckligt det måste smaka. Se inte direkt kryddat ut. Gläää! 
13 jul 22 av medlem: astho
Såklart en väntad kommentar av en som inte testat :) Jag vill att mitt kött ska smaka kött, inte kryddor, och då man tillagar kött utan att krydda sönder det smakar det absolut ingenting. Läs på lite ang "kan inte äta rått kött" och ditt påstående att man blir sjuk av det. Ha ätit så i snart 7 år, aldrig blivit dålig av något rått (gris, ko, kyckling, lamm), men det kanske bara är jag som haft "tur". 
13 jul 22 av medlem: peo
får man inte salmonella av rå kyckling? no hate, you do you boo😅 
13 jul 22 av medlem: ida.matero.123
astho: Han har ju kört så i 7 år utan att ha blivit sjuk? 
13 jul 22 av medlem: SalkinA
Ja jag tror ärligt talat du haft tur om du käkat rå kyckling eller rått fläskkött. Det går emot alla livsmedelsreommendationer. Har du egen uppfödning kan förklaringen vara där men köper du i affären så är det väldigt vanskligt. Tror även du är unik i dina smaklökar för köttsmak i sig är ju rent av vidrigt utan kryddor. Men huvudsaken man är nöjd själv även om jag har svårt att tro på detta. Tycker det är bra att du inte lagt ut så mycket bilder på dina maträtter ärligt talat. 😂 
14 jul 22 av medlem: astho
@Asho jag har i snitt bara ätit en kyckling i månaden eller nåt i 7 år, helt vanlig butikskyckling (willys majskyckling är supergod) ofryst, färsk, mognad (minst 3v efter kasta-innan-datum). Smaklökarna tror jag nog hellre att du tappat bakom nån sten i nåt grönsaksland :) Allt rått har smak, kryddar man tar oftasts kryddan över smaken, gäller även bara lite lättsaltat som jag nån gång gjort med hjärtana när dom varit för färska. Jag låter bli att lägga ut bilder här på min matlagning, blir ju bara massa gnäll från såna som inte vill fatta :) Min "matlagning" är rejält optimerad nu.. De kommande 22 dagarnas middagar "lagade" jag igår på 25 minuter från tiden som står på kvittot från affären (jag specialbeställer hjärtan, finns inte att få tag på i nån affär här, så jag har en låda på 5+ kg från slakteriet levererat till butiken var 3:e vecka) till att allt var packat och jag diskat alla verktyg efter mig. 
14 jul 22 av medlem: peo
@Ida inge salmonella hittills (vad jag vet), man behöver inte vara rädd för bakterier, parasiter, virus (dom lever inte, men är mindre bra än de två förstnämnda då virusen är det sista 'verktyget' som används för att rensa kroppen och som lämnar efter sig mer att göra sig av med), fett, kolesterol .. Det är konstgjord mat man bör hålla sig ifrån, och vad gäller fett så är växtbaserat det som kloggar igen systemet (tänk på allt du hört och vänd på det så är du ungefär 90% rätt) 
14 jul 22 av medlem: peo
Nyfikna kan ju läsa/lyssna lite på primaldiet.net (finns mycket öppet där, kolla videosektionen) 
14 jul 22 av medlem: peo
Huvudsaken du tycker det är gott och att du klarar dig från ev sjukdomar. Jag tänker inte paja din tråd men jag är uppriktigt förvånad att man kan gilla rått kött. Jag klarar inte ens blodsmak men man har ju olika smaklökar och gillar ju olika saker och jag respekterar det. Men var extra försiktig med kyckling och fläskkött.  
14 jul 22 av medlem: astho
Du skrev att du har ätit så här i 7 år. Vad fick dig att ändra dina kostvanor? Hur kom du fram till att äta bara råkött och ägg? 
14 jul 22 av medlem: Nadira_86
Jag började med det som ett enveckosexperiment för at jag aldrig blev nöjd eller mätt på tillagad mat (märkte skillnaden redan efter de första dagarna). Till en början år jag även grönsaker (råa) och hemmablandad majonnäs till. Det tog nåt år innan jag började med äggen (som var betydligt färre än nu, under 10 per dag). 24-27 ägg om dagen är ju inget problem att dricka, och det är lätt att plocka med 12 ägg till jobbet (6 hemma till frukost, 12 under dagen, sen middag/kvällsmaten, 6 ägg innan sovdags och 3 på natten/tidig morgon) 
14 jul 22 av medlem: peo
Får man inte mask i magen  
15 jul 22 av medlem: susanne.soderberg20181
Saknar aldrig lite variation? 
15 jul 22 av medlem: cebegus
@Susanne ännu en myt.. man får sina maskar av mjöl och socker, och då är maskarna bara till nytta - de käkar upp skräpet åt en. Dessa "maskar" (parasiter) kan vara mindre bra för de som inte får i sig tillräckligt med färsk protein (dvs rått kött) att tillräckligt snabbt bygga upp det "maskarna" städar undan. Bakterier (har alla), parasiter, svamp och andra "farliga" saker får man för att kroppen behöver dom för att bakterierna antingen inte hinner med med att städa, eller att man har så dålig hälsostatus att bakterierna inte överlever. Virus är det sista alternativet (inget som lever eller behöver leva) för att rensa. 
15 jul 22 av medlem: peo
@Cebegus blir massor av variation med hjärta, annat griskött, nötkött, lamm och kyckling, det har bara blivit lite mycket hjärta nu när sommarpraktikanten på slakteriet slarvade och vägde upp 7,5 kg istället för mina vanliga 5 kg för 3v (5 kg räcker 16 dagar, 5 dagar under perioden för variation) 
15 jul 22 av medlem: peo
@peo aaaah, skönt att fyra olika sorters rått kött och ägg är tillräcklig variation för dig. Vilket vin matchas bäst till rått grishjärta förresten? Själv blir jag uttråkad om jag måste äta samma mat två dagar i rad så fem otillagade ingredienser i "receptboken" blir lite väl asketiskt för mig ;-)  
17 jul 22 av medlem: cebegus
@Cebegus precis som med tillagade rätter så smaksätter man med kryddor och såser (om man vill, med tillagat MÅSTE man göra det för att det ska smaka nåt överhuvudtaget). Jag och många andra äter okryddat och sås-fritt. == For recipes, instructions and suggested meal plans, buy the book, The Recipe For Living Without Disease. It contains 150 recipes, including raw cheesecakes, raw pies, raw meat recipes, and 82 raw meat sauces that can be made 3-5 different ways each. That means there are approximately 400 sauces to help you enjoy raw meat. == 
17 jul 22 av medlem: peo
== Q: What about salt. Everybody is talking about too much salt. == A: Well, yeah, salt definitely increased blood pressure. It usually creates water pressure in the body. As you get older it will create high blood pressure too. 85 percent of headaches are caused by salt. And salt is again the way to make you sick. It also makes cooked food taste better. because if you eat cooked food that isn't salted, it tastes bland. It is awful. That is why spices and salt exist: to make cooked, bland, cardboard-tasting food taste good. Cooked food that you don't put salt in and spices in, what do you have: the awfullest tasting stuff in the world. ==  
17 jul 22 av medlem: peo
oj 
18 jul 22 av medlem: ullis swe
🤢 
18 jul 22 av medlem: anka65

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


peo 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.