Måndagsmiddag (550 kcal, 43g prot)
Marinerad rostbiffssallad med färsk gnocchi, apetina 3%, lätt blancherade haricot verts och blandade grönsaker. Ringlad chillisås på toppen... e toppen.
Mätt!

Visa kostkalendern, 26 april 2021:
427 kcal Fett: 17,52g | Prot: 29,71g | Kolh.: 34,00g.   Middag: ICA Färska Gnocchi, Rostbiff. mer...
671 kcal Träning: Samsung Health - 24 timmar. mer...

38 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Ser så gott ut!  
27 apr 21 av medlem: Lillgrisen82
Vilken grym resa du gjort! Är sjukt imponerad och inspirerad! Vad var din strategi/ metod? Och vilka fina bilder med, är du fotograf eller använder du någon magisk app? 
27 apr 21 av medlem: SaimonSayz
Inspirerande bilder du delar med dig av! 
27 apr 21 av medlem: Mussestjej
Tack alla! @SaimonSayz: Tack! Bara en glad amatör (och nörd!) med en mobil :) Strategi/metod: Kaloriunderskott (tråkigt men effektivt). Mitt "Heureka-ögonblick var egentligen när jag begrep att MAN BEHÖVER INTE TRÄNA FÖR ATT GÅ NER I VIKT! (Jag vet inte hur mycket jag behöver trycka på detta men: Träninga har, i stort sett, INGET med viktnedgång att göra!) (Vilket man så klart visste; men jag hade inte "greppat/begripit" det..."mentalt"... på riktigt). Vad som hjälpte motivationen var även en "minor healthscare": Blodtrycket hade blivit högt, för första ggn (170/105), och vem vill få en stroke? Även "pre-diabetes"! Mina första 20 kg nedgång så rörde jag på mig MINDRE än tidigare, jag gick inte ens ut till köket för att hämta en påse chips! (i samband med hemarbete och covid). I övrigt är "taktiken" att hålla summakaloriunderskottet negativt UNDER VECKAN. Logga ALLA värden (som man enkelt kan mäta (måttband, badrumsvåg, köksvåg, tider på motionsrundor etc.)) Motionering/träning gör jag inte för att gå ner i vikt: det gör jag för att kunna äta mer och för min allmäna hälsa! Det som är viktigt är kaloribalansen (negativ). Har inte heller kört någon speciell diet, "supermat" eller några tillskott: bara tråkigt "ät färre kalorier men i övrigt en balanserad kost"! f.ö. äter jag MYCKET mer nuförtiden, rent volymmässigt (men färre kalorier): Grönsaker är väldigt mycket mindre energitäta än "smör" ;) Så bara "bättre val" vad gäller kost. Visst, eftersom jag är en nörd av rang, så "suboptimerade" jag såklart utförandet: mätte massor av värden och efterforskade vilka näringsämnen som behövs. Grovt sett så körde jag på 0,5-1g fett /kg kroppsvikt, 0,8-2,0g protein/kg kroppsvikt: fyll på med kolhydrater (men minst 130g). Även upptäckt nya livsmedel; t.ex., TOFU (speciellt Yi-pins); jag har alltid varit en "carnevor" av rang. Tryckte gärna i mig 500g+ rött kött per dag, men Tofu äter jag för att det är gott! Bönor är också fantastiskt gott! Hungrig? Vänta till frukost, eller ta en promenad/gör en aktivitet! Nuläget? Blodtrycket är snarare för lågt! Jag motionerar regelbundet (vem vill bli senil?) Alla värden (kolestorol etc.) är väl inom gränsvärdena! Ingen "pre-diabetes"! Sen förstår jag inte riktigt alla inlägg här där man "misslyckats och startar om"! Jag ser det som att varje dag (snarare vecka) jag håller kaloribalansen mindre än noll är dels en ren vinst (jag gick inte upp något) och dels att jag "missat vissa dagar" är att jämföra med att jag "missat" ALLA dagar"! När jag "unnat mig något" en dag, så är inte det ett misslyckande: Det betyder att jag lyckats ALLA ANDRA dagar! (Och ett kilo som jag INTE gått upp, är ett kilo som jag inte behöver gå ner!) WIN! Mina bästa hjälpmedel (som inte behövs såklart: men gjorde det rolgare för MIG): *Aktivitesklocka (fitbit, telefon, smartwatch etc.): Så du vet hur mycket du gör av med varje dag. * Köksvåg: Väg ALLT! *Badrumsvåg (gärna "smart"): väg digsjälv, men inte för ofta (jag hade inte vägt mig på 5 år innan min "resa") * Uteslut inget: anpassa portionen. *När du inte kan väga: Var med men skatta mängd och logga (men var även medveten om att man skattar "30%" för lågt generellt). I kort: Följ kostråden vi alla känner till... egentligen! Minimera snabba kolhydrater (socker) och "tomma" kolhydrater (alkohol, socker), mer fullkorn, gryn, frukt, bär fiber. Mindre "rött kött". Mer grönsaker och frukt (rekommendationen är 250-600g grönsaker, rotfrukter och baljväxter/dag). 
30 apr 21 av medlem: Felion1337
Oj! Den WoT (Wall of Text) och usla formaterinegn skojar man inte bort: ber om ursäkt! 
30 apr 21 av medlem: Felion1337

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


Felion1337 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.