Vitamin D3 de dagar man inte ser solen och Omega3 de dagar man inte äter lax!

Visa kostkalendern, 09 maj 2021:
1844 kcal Fett: 80,68g | Prot: 151,39g | Kolh.: 118,44g.   Frukost: Garant Bladspenat, Stekt Ägg, Tulip Kalkonbacon, Kronägg Flytande Äggvita, Star Nutrition Omega-3, Risenta Psylliumhusk, Lindt 85%, Espressokaffe. Lunch: Olivolja, Vitkål, Blomkål, Broccoli, Kålrot, Rödbetor, Morötter, ICA Laxfilé. Middag: Blandad Sallad, Magnihill Ekologiska Rotfrukter , Findus Rotfrukter, ICA Nötfärs 12%. Snacks/Annat: Risenta Chiafrön, Kiwi, Örtte (annat än Kamomill, Bryggt), Garant Hallon & Blåbär Frysta, Lindahls Kvarg Vanilj utan Tillsatt Socker. mer...

17 Anhängare    Stötta   

1 till 20 av 22
Kommentarer 
Måste fråga dig som vet. Jag tränar inte, promenerar bara 10000 per dag. Försöker gå ner i vikt pga viktuppgång i samband med medicinering under hösten. Gick upp 12 kg på två månader. Vill gå ner åtminstone 5 kg, men trots 500 kcl mindre per dag händer knappt någonting. Förstår att det vore bra att träna för att få och behålla muskler, men har svårt att orka pga utmaning och extremt dålig sömn pga stora problem som är svårlösta. Har läst att en del bara äter 800 kcl per dag, men då jag är skör pga kronisk sjukdom och svår sömnbrist, vågar jag inte gå på för extrem diet. Måste jag vänta tills jag har en mindre stressad situation? 
09 maj 21 av medlem: Mkaad79
Är de sista två kilona svåra att släppa??? 
09 maj 21 av medlem: alvacasa
Hur vet du att du äter 500kcal under? Om du äter samma kalorimängd länge utan att något händer med vikten så lär ju det du ligger på vara din förbrukning.  
09 maj 21 av medlem: lwstrlifts
Svårt att träna pga utmattning skulle det vara. 
09 maj 21 av medlem: Mkaad79
@meitdaniels: Om du vill få fram ditt riktiga rekommenderade dagliga intag rekommenderar jag dig att använda dig av Matkalkyl.se. Så ändrar du ditt RDI manuellt här på Fatsecret allteftersom du går ner i vikt. Det borde göra susen.  
09 maj 21 av medlem: Lillgrisen82
Hej! Tack för svar! Nej har minst fem kilo kvar, men förstår att den här appen kanske inte är korrekt ang kaloriförbrukning. 
09 maj 21 av medlem: Mkaad79
Om du vill räkna ut ditt RDI: http://matkalkyl.se/berakna-energibehov-kcal.php 
09 maj 21 av medlem: Lillgrisen82
Tack så hemskt mycket för hjälpen @Lillgrisen82. 😃 
09 maj 21 av medlem: Mkaad79
Om du är utmattad investera i apotekets multivitamintablett med grönt lock "familj " den innehåller viktiga mineraler o vitaminer. En matsked svensk rapsolja om dagen för omega 3 och 6 fett. Det är inte dyrt men fungerade för mig.  
09 maj 21 av medlem: alvacasa
Meitdaniels: Stresshantering är den absolut viktigaste delen av hälsa och kroppsammansättning/fettminskning. Du kan inte utvecklas varken fysiskt eller mentalt om du är i ett stressat tillstånd. Kronisk energibrist är en stressor för kroppen så 800 kcal/dag låter som en riktigt dålig idé. Fokusera inte på vad du inte kan göra (som träning). Fokusera på sömn, lugna promenader och näringsrik mat så att kroppen och knoppen lugnar ner sig. Sen kan du utvecklas efter det ☝🤙 
10 maj 21 av medlem: optiholm
Tack för alla goda råd! 😃 
10 maj 21 av medlem: Mkaad79
Hej, såg ditt inlägg och kände igen mig i dina funderingar. Jag har gått upp drygt 13kg pga omständigheter. Gällande 800kcal diet; den kallas också för blodsocker diet då den har väldigt många fördelar, men denna diet är tidsbegränsad..minst 2 veckor och max 12veckor. Denna är bra för att kickstarta viktminskning eller om man har fastnat och inte kan se någon utveckling. Med denna diet så får man inte träna utan bara promenader och mycket focus på vila. Själv så fastar jag i samband med 800kcal/dag och långa promenader.. känner att det gör skillnad redan efter tre dagar. Jag skulle definitivt rekommenderar att du läser denna sida..https://ulrikadavidsson.se/kurser/800-kalorier-om-dagen-kostplan/?gclid=CjwKCAjw1uiEBhBzEiwAO9B_HQBJiGIb2o0NgotDCAUaAXMKv402RAA03cIRSCxv_sL50PyyZqAG8xoCryIQAvD_BwE Hon har en bra förklaring på hur det funkar. Hoppas detta hjälpte😊 
11 maj 21 av medlem: LiloPe85
@Meitdaniels - om du är nyfiken på lågkalorikost som 800 kcal/dag (tex Fast800, blodsockermetoden etc) så kan du ju prova 5:2-metoden. Då äter du 800 kcal/dag två dagar i veckan men övriga dagar som nu. Under veckan får du då i dig mindre än nu och kanske kommer igång att minska igen och samtidigt ser du hur det går att äta ett extra lågt antal kalorier/dag. Har du risk för anorexi så skall du dock inte ha lågkaloridagar.  
11 maj 21 av medlem: Sissastina
Tack som sagt för alla råd, börjar med att beräkna mha matkalkyl, så får jag se om det hjälper. Problemet är att jag inte sover pga stora problem som jag inte kan lösa och då blir det svårt både att äta kontrollerat och att träna. 😔 Tycker ni alla härinne är så duktiga och kunniga. 
12 maj 21 av medlem: Mkaad79
@Lillgrisen82 och @Optiholm. Kan man lita på uträkningen ang fettprocent och energibehov på Matkalkylsidan? 
13 maj 21 av medlem: Mkaad79
@meitdaniels: För mig har det alltid fungerat. Jag använder mig av den sidan själv sen flera år tillbaka och det går bra så länge som man håller sig till de uträknade kalorierna (oavsett om du tränar eller inte).  
14 maj 21 av medlem: Lillgrisen82
@Lillgrisen. Ok såhär. När jag räknar ut behovet av kcl får jag ett värde, men när man räknar ut det via att först ha räknat ut sin fettprocent, ett annat mycket lägre värde för kaloribehovet. Tänkte följa det värde jag fick i den vanliga beräkningen som är högre. Är det, det här värdet du gått på? http://matkalkyl.se/berakna-energibehov-kcal.php 
14 maj 21 av medlem: Mkaad79
Jag antar att du menar uppdelningen av energikällor i matkalkyl? Standarduppdelningen av energikällor, det som alltså redan står där från start är 20% kcal från protein, 50% kcal från kolhydrater och 30% kcal från fett. 
17 maj 21 av medlem: Lillgrisen82
Du kommer med största sannolikhet få ett högre energibehovsvärde på Fatsecret.  
17 maj 21 av medlem: Lillgrisen82
Jag har ändrat i uppdelningen av energikällor (både på matkalkyl och Fatsecret). Jag vet inte riktigt om jag svarat på din fråga?  
17 maj 21 av medlem: Lillgrisen82

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


optiholm 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.