Det människor (här och överallt annars) verkar ha svårt att förstå är att alla är olika.
Jag är så less på: "Det enda som fungerar är: "(Så kommer diverse råd om hur man ska göra, då personen tror att den är expert)
För dig kanske!

Jag har kämpat med min vikt i hela mitt liv. Jag har inte dålig ämnesomsättning. Tvärtom. Jag har bara inte haft ett stopp. Jag har tränat, bantat, lidit. Känt att jag ligger i svält vid 2500 kalorier om dagen. Ju bättre och mer regelbundet jag ätit, desto värre har hungern och suget blivit. Lägg fram 4 kanelbullar och jag får i mig allihopa lätt som en plätt, efter en välbalanserad måltid.
Aldrig känslan av att vara nöjd. Desperat.
Jag har kräkts av illamående då jag vart så hungrig 1 timme efter en frukost med lågt GI och rejält med kalorier.
Testat att dela upp allt till flera små mål. Den där vedervärdiga hungern har vart kvar.
Folk: "Du som tränar så mycket borde vara jättesmal!"
Folk: Det är ju bara att äta mindre kalorier. Kalori in och kalori ut är det ända som fungerar!
Jag: Nähä?!

Så illamående av hunger att jag inte kan sova. Vaknar varje timme, trots ett dagsintag på mer än jag förbränt.
Ibland har jag inte orkat och hetsätit för att få den där känslan av lugn i kroppen, som bara kommer efter att jag har vräkt i mig snabba kolhydrater.
Folk: "Du äter inte tillräckligt bra mat"
Jag tittar ned på min tallrik med den perfekta balansen mellan nyttiga fetter, långsamma kolhydrater och protein...

Nej, jag vet inte vad som är fel på mig. Det finns ingen hjälp för jag är inte överviktig.


Det som hjälpte mig var en vattenfasta på 7 dagar. Ja, jag vet att långvarig svält inte är bra för kroppen.
7 dagar är dock okej om man är frisk.
Jag sov inte mycket dessa 7 dagar. Kroppen var så stressad. Hjärnan gick på högvarv. Var nära på att ge upp så många gånger. Jag grät, var sur och grinig. Ville slåss och skrika.

Men det fungerade. Dag 8 började jag med att vänja kroppen vid mat igen. Mest lättsmält, nyttig mat. Havregrynsgröt utan något var det godaste jag ätit i mitt liv och jag kände mig äntligen nöjd.
Jag har haft 0 sug efter snabba kolhydrater. Inget behov av att hetsäta.
Jag känner mig stark och har ork igen. Det konstanta Illamåendet har försvunnit helt.
Dessa 7 vidriga dagar var så värda.
Detta fungerade för mig. Alla är olika.

21 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Vilken form av diet och träning som ger resultat är nog lika individuellt som det finns individer här på jorden. Vi reagerar så himla olika på födoämnen och motion. Det som gäller om man vill minska är att köra på det som passar en själv så länge det inte är "farligt" för hälsan i långa loppet. Håller tummarna för dig 😇 Kämpa på 😇 
14 jun 22 av medlem: Yazzeau
Fasta är den bästa metoden det läker dessutom massa andra sjukdomar o inflammationer i kroppen , bra gjort att du klarade det 💪 
15 jun 22 av medlem: sm.li
Curieux ; Känns inte som om den kommentaren var till mig, jag bad aldrig om några tips, tvärtom så är jag less på människors oombedda tips och råd. Läste du mitt inlägg ens? som jag skrev så har jag inte dålig ämnesomsättning. Jag har inte svårt att gå ned i vikt. Problemet har vart min hunger som varken har med fettceller eller lymfsystemet att göra.  
16 jun 22 av medlem: Weida84
Det var den inte heller. Jag som skrev fel. 👍 
16 jun 22 av medlem: Curieux.
Fast utifrån du skriver så tror jag också att fasta är bra i perioder. Jag hört folk berätta om symtom du beskriver som trötthet och enormt sug efter nytt och där fasta använts och som verkar funka bra för många! Kul att det funkade! 
16 jun 22 av medlem: Curieux.
Exakt! Det är störigt med alla som slår fast ”den enda sanna vägen”. Vi vet egentligen lite om kroppen och kalorier (jag är läkare). Alla värden på hur mycket kalorier något innehåller talar om hur mycket energi det är i något när det FÖRBRÄNNS, alltså i en eld. Kroppens mekanismer lär ha en sämre verkningsgrad än så. Vissa ingredienser är jobbigare att bryta ned, men sådant VET vi inte så kalorisiffran motsvarar inte den dimensionen. 
17 jun 22 av medlem: DrKevorkian
hört att vattenfasta fungerar utmärkt på människor med tummen i arslet 😂 
18 jun 22 av medlem: shredzy
Låter lite som detta (leptin and ghrelin): https://youtu.be/M29ud-nES_g?t=3004 Han nämner just det med hungerkänslor fast man äter mycket, specifikt socker/glukos/fruktos som tydligen blockerar leptin (hormon som gör att du känner dig mätt). Utöver det uppreglerar fruktos ghrelin som ger ökad hunger. 
19 jun 22 av medlem: SalkinA
Shredzy: Hur menar du då? 
19 jun 22 av medlem: Weida84
SalkinA: Tittade på videon, helt klart något fel på mina leptiner och Ghreliner. Dock blir jag mer "nöjd" av onyttigt än nyttigt. Nyttig mat ger mig den där hungern, medans onyttig mat (i samma kalorimängd) får mig att må bättre. Nu har jag dock inte känt så efter fastan. Jag hoppas att det håller i sig, annars får jag testa att fasta igen.  
20 jun 22 av medlem: Weida84

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


Weida84 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.