Jag hade en helt ny upplevelse igår. Lång historia.

Jag har i hela mitt liv överätit. Jag har kunnat bli mätt, men inte nöjd så jag har fortsatt att äta.
Ofta har det vart lättare att inte äta alls än att äta lagom. Även mat.
Godis och onyttigheter har heller inte funnits något stopp på. Även när jag försökt ha kontroll så har jag "fuskat" Fredag, lördag och söndag. Då har det vart ett halvt kilo lösgodis och chips som jag ätit från nonstop tills jag nästan spyr, sen har jag kunnat "vila" en stund och ätit lite till. Maniskt. Lite salt så kan man äta lite mer sött igen.
En stor del av detta har med Adhd att göra. Vi med diagnosen har för lite dopamin och då måste man göra saker som man får dopamin av jättemycket. Lagom finns inte.
Jag medicinerar men det botar inget utan ger en lättnad i vardagen bara.
Många får minskad aptit av medicinen och det fick jag väl lite i början, men det släppte rätt fort.

När jag har vart som smalast har jag pendlat 3-4 kilo varje vecka. På Fredagsmorgon alltid lättast då jag skött mig hela veckan. Måndag morgon helt vätskig, tung och trött och full av ångest pga helgens hetsätning.
Sen har jag tappat kontrollen och inte orkat sköta mig på veckorna, och ökat i vikt igen.
Det har känts hopplöst. Har känt att jag måste känna mig utsvulten om jag ska kunna vara smal. Har inte kunnat sova pga svältkänslan. Då har jag ändå ätit mellan 1900-2200 kalorier. Inget man svälter på.

Den här omgången har förändrat mitt liv. Jag har fått uppenbarelse efter uppenbarelse.
Den första var hur bra jag mår av kolhydrater, pasta och bröd (som alltid har vart ett no no då det triggat min hetsätning) Har nu insett att det är pga mitt stora kaloriunderskott. Jag har inte bara inbillat mig hungern. Jag har vart utsvulten på riktigt.
Den andra uppenbarelsen var när jag slutade vara sugen på godis pga att jag hade fullt sjå med att äta alla mina mål med mat hela tiden. Kroppen har inte längre ett sug efter snabba kolhydrater då jag hela tiden matar den med kolhydrater. Så fort jag är hungrig så kan jag äta.
Den 3:e uppenbarelsen var igår när vi skulle äta på restaurang. Jag och min man brukar båda vräka i oss.
Han är 195 cm lång och väger över 110 kilo vältränad så det är inte så konstigt att han äter mycket. Vi är det där paret som äter upp allt på tallriken liksom och personalen brukar skratta åt vår aptit.
Vi beställde 4 rätter. (de rekomenderar 3 till 2 personer.
Efter en stunds ätande ville jag inte ha mer. Jag var inte sugen. Jag hade inte ätit upp och var inte proppmätt, men kände att jag vill inte ha en tugga till.
Det är första gången på 38 år som jag upplever detta och jag förstod plötsligt hur normala människor känner.
Har aldrig fattat de som inte äter upp.
Har jag lämnat pizza tex så har det vart för att jag vet att jag inte borde äta mer, aldrig för att jag vart nöjd.

Jag ger nu min kropp det den behöver så den har slutat ge mig signaler att jag är i svält.
38 år gammal och jag är helt säker på att jag har hittat nycken till min kropps välmående.
Halleluja!

Visa kostkalendern, 21 augusti 2022:
3597 kcal Fett: 127,68g | Prot: 159,52g | Kolh.: 451,04g.   Frukost: Vitargo Gel, Isotonic Drink During Lemon Flavor, Pågen Råg Levain, Kokt Ägg, AXA Fiberberikade Havregryn, Star Nutrition Whey-80, Oddlygood Barista Havredryck, Hallon, Njie ProPud Chocolate, Banan. Lunch: Smör, Surdegsbröd, Risenta Pumpakärnor, Garant Kronärtskockor i Olja, Vitlök och Örter , Ricottaost. Middag: Arla Lätt Crème Fraiche, Zeta Creme Kronärtskockor, Zeta Burrata, Socker, Olivolja, Kungsörnen Vetemjöl, Körsbärstomater. Snacks/Annat: Sirap, Barebells Rocky Road Nutty Marshmallow, Clausthaler Alkoholfri Öl. mer...

51 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Härligt att höra 👍💪 
21 aug 22 av medlem: astho
Fan va glad jag blir! Så glad att läsa att du har hittat en balans en väg i livet. Och det känns skönt att du känner att du kan äta lite av allt och att det bara blir lagom. Det här kommer gå jättebra för dig fortsätt så! Stark du är!🫶🏼 
22 aug 22 av medlem: tingla77
Tack snälla! Hoppas kunna inspirera andra som har samma problematik som jag har haft. <3 
22 aug 22 av medlem: Weida84
Fantastiskt bra jobbat!😊 Vad duktig du är på att hitta ditt egna sätt👋💪💪 
22 aug 22 av medlem: 20happylife
Suveränt bra gjort av dig. Det är också en mental resa som du nu tacklat. Du har kommit över den där höga och svåra tröskeln som du inte klarat förut. Det betyder att du kan klara hela vägen fram 💪. 
22 aug 22 av medlem: Businesswoman012
Åh har också svårt med överätning, om än i mindre skala än du tycks det, och att jag ofta får äta helt fel saker. Har att göra med min psykiatriska diagnos att jag känner mig datorstyrd. 😔 Verkligen grattis till dig, som verkar må bättre. 
24 aug 22 av medlem: Mkaad79
Har också Adhd, omedicinerad pga biverkningar. Har också fått reda på att ätstörningarna kan bero på Adhd:n. Svårare med andra ord. Men hoppas också kunna lägga om livsstilen...Lycka till i fortsättningen🙂 
27 aug 22 av medlem: FatOwlie

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


Weida84 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.