Cheyrry2Cherry 's dagbok, 15 jun 19

Ni som är nyfikna på mitt experiment med fastandet, såhär blev utfallet under en vecka. Jag kom in i ketos och ville åt autofagi, självklart påverkas vikten men det var inte främsta syftet i experimentet, utan de två andra anledningarna. Har mått prima!

Visa kostkalendern, 15 juni 2019:
1950 kcal Fett: 173,01g | Prot: 79,95g | Kolh.: 12,07g.   Frukost: Renée Voltaire Raw Äppelcidervinäger, Nyttoteket Clean Collagen, Kaffe, ICA Avocado, Nyttoteket Mct Oil, Smör (Saltat), Stekt Ägg. Lunch: Mutti Krossade Tomater, Smör (Saltat), Garant Högrev. Middag: Alesto Macadamia Nuts, Extra Jungfruolja, Blandfärs, Arla Svenskt Smör, Krakus Surkål med Morot. mer...

7 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Hur tolkar man ditt stolpdiagram? Hur lång tid upplevde du att det tog innan du kom i ketos? Är lite nyfiken på detta och funderar på att pröva. 
15 jun 19 av medlem: värmlandstösa
Diagrammet är antal timmar jag har fastat. Man får vara lite smart och väva in nätterna i fastan. När jag väl äter äter jag minst 80% fett, 15% protein, max 5% kolhydrater. Ja, det funkar, kom i på ketos mindre än en vecka🎉. Läs Martina Johanssons blogg om du är intresserad av detta, massa bra info!  
15 jun 19 av medlem: Cheyrry2Cherry
Det går fort att komma in i Ketos. Speciellt om man är Vegetarian verkar det gå snabbare. Inom några dagar om du kollar upp det du stoppar i dig. Jag har aldrig vägt mat tidigare men vet nu tack vare det så kan jag hålla stenkoll för att inte hoppa ur Ketosis.  
15 jun 19 av medlem: traxen
Ketos på vegetarisk kost inom ngr dagar? Käkar du bara feta mejerier då eller? Aldrig hört att det funkar. Behövs mycket fett och animaliskt protein/fett, vad jag känner till allafall. 
15 jun 19 av medlem: Cheyrry2Cherry
Tolkar jag det rätt när jag tänker att du fastar i samband med dina sovtimmar, äter rejält å därefter kör fasta igen? Hur länge kan man göra så? Hur ofta?  
15 jun 19 av medlem: jean1molin
@jean1molin Jag experimenterade mest, tror inte på att leva så här heeela tiden, men jag nådde mitt mål med det och kan vara bra att reglera craving och kostintag på det sättet, men fasta skadar inte om man gör det med sunt förnuft och kunskap, handlar inte om att svälta sig själv. Sen vill jag vara väldigt tydlig med att jag hade aldrig fixat fasta så mycket om jag inte gick på fettdrift, men kolismat skulle jag aldrig klarat det.  
15 jun 19 av medlem: Cheyrry2Cherry
Nej, förstår det. Var mest bara nyfiken kring hur rekommendationen kan vara gällande hur lång tid samt hur många gånger på säg 1 år. Fasta något dygn hade jag nog klarat, men hade då skippat att sova då jag äter mitt sista mål kl 23 å kurrar magen så kan inte jag somna. 🙈 
15 jun 19 av medlem: jean1molin
Inga problem att att nå den feta mängden med Feta, Halloumi och Ägg. Majonnäs och Kokosolja är även de kanon för att nå en bra fettmängd. Kolla Thomas DeLauer på YouTube. Han kör en genomgång om Keto på Vegetarisk kost och det fanns mycket positivt.  
15 jun 19 av medlem: traxen
@jean1molin Tycker du kan testa dig gradvis hur långt du orkar. Det är inget ovanligt att fasta 3-4 dgr för autofagi, många kör även längre. Finns ju både vattenfasta, som jag kört och torrfasta, jag är inte där alls! Det innebär att du inte intar ngt alls, inget vatten och ingen mat. Goggla även på fasta hos kostdoktorn så får du bra info där och hittar ditt sätt som passar just dig!  
16 jun 19 av medlem: Cheyrry2Cherry
@tracen Thomas känner jag inte till, det ända jag vet är att just mejerier kan försvåra komma in i ketos pga mjölksockret. Men funkar det för dig så är det kanon!👍 
16 jun 19 av medlem: Cheyrry2Cherry
Tack för svar. Det är inte aktuellt för min del, blev bara lite nyfiken. Ha en fin dag. 
16 jun 19 av medlem: jean1molin
@jean1molin Nyfiken ska man vara👍 ha det fint du med🤗 
16 jun 19 av medlem: Cheyrry2Cherry
Jag har fastat månadsvis, speciellt när min inflammation i tarmen har varit som värst. Då har jag torr fastat (inget vatten elr någon mat) i 20 h (äter 4h) i knske 10 dagar i streck. Sen har jag brytit 1-2 dagar och sen fastat 10 dagar till, och sen brytit. Min kropp mår så himla bra, och som plus går jag ner i vikt. 
16 jun 19 av medlem: wada_
@wada_ Wow, vad häftigt att torrfastan har funkat så bra för dig, får testa det under sommaren. Just vid inflammationer, allergier och annat är fastor suveränt. Men det viktigaste att man hittar det som funkar för en själv. Det ska inte handla om att svälta sig själv el bli tvångsmässigt och extra viktigt fylla på med bra näring och mätta kroppen när man väl äter. Blir nyfiken, hur upplever du torrfastan, när man inte ens dricker ngt @wada_ ? 
16 jun 19 av medlem: Cheyrry2Cherry
Jag skulle aldrig svälta mig själv, har förut på grund av starka mediciner och sjukdom tappat nästan hela mitt hår 2 ggr. Så skulle aldrig ta den risken, utöver att jag älskaaar mat 😂. Att fasta utan vatten är en heeel annan känsla. Våra kroppar är skapta att klara av både törat och hunger, första dagen är man trött. Men redan dag 2-3 så är jag pigg och glad. Det viktigaste är att dricka 2liter vatten när man väl bryter fastan, och jag brukade dra till gymmet kring 12-1 på natten. Gymmet var helt tomt (så skönt) 😂 Varje gång jag håller på att få ett skov (min sjukdom kommer i skov, inflammationen flammar upp från ingenstans) så fastar jag. Förut brukade jag bli inlagd och få tarmvila i 2 dagar. Idag fastar jag istället och det har kortat ner mina skov så mycket.  
17 jun 19 av medlem: wada_
@wada_ Vad kul att höra vilken bra grej fasta verkar vara för dig! Antar att det också är en mindset grej, att fasta utan vätska. Får meditera lite på det... 
17 jun 19 av medlem: Cheyrry2Cherry

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


Cheyrry2Cherry 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.