Min kära granne frågade om jag tänker fortsätta med LCHF resten av mitt liv. Nej, det tänker jag inte. Jag tänker fortsätta drygt 1,5 år till för sen borde jag ha gått ner så pass mycket att jag kan börja med enbart kaloriräkning. Det är för jobbigt och ensidigt med lchf känner jag.

Vi är ett tjejgäng som brukar träffas och äta och dricka hos varandra tex, det har strulat till sig. Min bästa väninna och jag brukar gå ut och dricka drinkar på klubb, det går ju inte nu, gå ut nykter är inte kul tycker jag och det är roligt att berusa sig ibland. Och grannen och jag far nästan aldrig ut och fikar. Restaurangerna tror att rotfrukter kan ersätta potatis och jag själv känner att min omgivning tycker det är rätt knepigt att bjuda mig på middag.

Det är ju inte så att jag har fått diabetes 2 och måste byta kost utan detta är mitt eget påhitt. Så nej, jag ska tillbaka på kolhydrater med tiden. Men jag har gått ner 8 kilo och har över 20 kilo kvar att gå ner så jag fortsätter. Jag borde ha gått ner minst 15 kilo på 18 månader så efter det smyger jag sakta över på mer kolhydrater igen.

Visa kostkalendern, 19 mars 2023:
962 kcal Fett: 80,19g | Prot: 45,51g | Kolh.: 11,76g.   Frukost: Snabbkaffe (gjort på Pulver), Arla Svenskt Smör. Lunch: Kokt Ägg, Vanlig Majonnäs. Middag: ICA Crème Fraiche Laktosfri, ICA Makrillfilé i Tomatsås, ICA Baby Plommontomater . Snacks/Annat: Arla Prästost 31%. mer...

7 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Ett tips på drink är nån starksprit blandat med zero-läsk. Whisky och vodka innehåller ju inga kolhydrater t.ex.  
19 mar 23 av medlem: Mixxi87
Whiskey och vodka innehåller inte bara en hel del kalorier, alkohol gör att kroppen sätter prioritering på att bryta ner den före allt annat så all annan metabolisk funktion i kroppen avtar tillfälligt. Så i stort får du inte bara i dig kalorier av alkohol, du stannar även upp din förbränning tillfälligt i rätt många timmar baserat på individ och mängd 🤷‍♂️ 
19 mar 23 av medlem: pobokan
Nu nämnde jag ju kolhydrater eftersom hon äter LCHF. Sen innehåller exempelvis 4cl vodka 90 kalorier, vilket jag personligen inte tycker är en större mängd, man dricker väl inte en liter av det.  
20 mar 23 av medlem: Mixxi87
Och jag nämner kalorierna som är de mest väsentliga i viktnedgång som hon också sysslar med. Du kan undvika hur mycket kolhydrader du vill men om det du blir ”tipsad” om innebär ett berg av kalorier (det stannar inte vid 90 för 4cl, din förbränning stannar i stort sett upp) så borde någon nämna det. Grattis inga kolhydrater men du kommer förmodligen inte gå ner i vikt längre. Nånting säger mig att det var huvudsyftet 🤷‍♂️ 
20 mar 23 av medlem: pobokan
Men snälla nån! Är ju inte som att förbränningen stannar upp i flera veckor om man dricker en gång. Vem som helst fattar väl att det är kalorier i alkohol oavsett? Man kan ju avgöra själv om man vill ligga på plus en kväll, utan att någon hetsar om kalorier.  
20 mar 23 av medlem: Mixxi87
Helt rätt. Borde tipsa fler att ta en drink ibland. Ta en om dagen kanske? Det stannar ju inte upp förbränningen i flera veckor liksom. Det innehåller ju inga kolhydrater vilket är a & o i viktminskning. Att tappa all kontroll över vetskapen om huruvida kalorierna du får i dig under dagen förbränns eller stannar kvar ger bara krydda i vardagen. Kalorier är ingen idé att hetsa om i alla fall. Bra tänkt. Årets tips. Fortsätt så 👍🏻😂  
20 mar 23 av medlem: pobokan
Men lägg av! Hon skrev i sitt inlägg att "det är roligt att berusa sig ibland". Då gav jag tips på vad hon kan dricka utan kolhydrater eftersom hon äter lchf. Efter det kan man avgöra själv om man vill ta del av det tipset eller inte. Har inte påstått att det är bra att dricka alkohol varje dag. 
21 mar 23 av medlem: Mixxi87
Jag är fullt medveten om att alkohol stoppar upp viktminskning men jag dricker mycket sällan. Just nu inte alls men till sommaren kommer det absolut bli av. Så tack för tips.  
21 mar 23 av medlem: raschkatten
Pobokan, vad är poängen med att komma med personangrepp? Kolhydrater spelar roll om man äter en diet som LCHF - låg kolhydrat, hög fett.  
21 mar 23 av medlem: Mixxi87
Raschkatten, kan även tipsa om torra viner om du är en vintjej :) De passar också när man äter lchf.  
21 mar 23 av medlem: Mixxi87
Inte när du dricker alkohol. Att du på riktigt inte fattat det än säger en HEL del. Hade gott. Lycka till framöver med att gå i en rak linje utan att falla ihop eller glömma bort att andas 👍🏻 
21 mar 23 av medlem: pobokan
Här brann det till i huvudet på pobokan ser jag 😅 tack för dagens underhållning!  
21 mar 23 av medlem: kruttiluttan

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


raschkatten 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.