Jag köpte en treliters airfryer på Clas Olsson igår. Hittade en 700 grams påse med kycklinginnerfiléer i frysen som jag tänkte laga i den idag. Men ska man laga hälften åt gången tro? 700 g kanske blir för mycket? Läste nåt recept på nätet där det stod att man skulle hetta upp den till 180° före man lägger i köttet. Måste man det? Nån som vet?
Visa kostkalendern, 29 november 2023:
|
761 kcal
|
Fett: 56,48g | Prot: 52,17g | Kolh.: 7,73g.
Frukost: Snabbkaffe (gjort på Pulver), Arla Svenskt Smör. Lunch: ICA Crème Fraiche Laktosfri, ICA Makrillfilé i Tomatsås. Middag: ICA Crème Fraiche, Kycklingfilé. mer...
|
|
Kommentarer
Tänk på att det behövs lite utrymme runt varje kyckling bit (eller vad som helst mat bit i airfryern) för att få det bästa matlagningen - det går utmärkt att göra en hel kyckling om det kan sitta i maskinens korg.
29 nov 23 av medlem: mermsie
|
Jag har för mig att många airfryers (särskilt de mindre modeller) föreslå att tina upp kött innan. Det går att laga det flesta utan uppvärmning, då brukar jag köra 5 minuter extra på stekningen
29 nov 23 av medlem: mermsie
|
Nu har jag lagat två omgångar med kycklingfiléer. Jag kryddade bara för jag hade ingen olja. Det blev jättegott.
29 nov 23 av medlem: raschkatten
|
|
|
|
|
Lämna en kommentar
Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
|
|
|
raschkatten 's vikthistorik
|