Två portioner kycklinglårgryta, med tomat, zucchini, paprika, basilika, gräslök och vitlök (475 kcal/portion)

Visa kostkalendern, 01 augusti 2019:
1138 kcal Fett: 56,30g | Prot: 147,72g | Kolh.: 10,26g.   Frukost: ICA Fransyska. Lunch: ICA Fransyska, Arla Svenskt Smör. Middag: Garant Krossade Tomater, Zucchini, Kronfågel Kycklinglårfilé, Röd Paprika, ICA Olivolja Extra Virgin, Gul Paprika, Arla Svenskt Smör. mer...

19 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Jag brukar inte följa något recept, men kör oftast på två stekjärn. Ett väl inarbetat gjutjärn för kycklingen (ett halv kilo kycklinglårfilé). I med lite olivolja och smör, hög värme, kycklingen i - salta och peppra, få stekyta på den. (När kycklingen har fin stekyta har gjutjärnet spelar ut sin roll och du kan stänga den plattan.) Parallellt i teflonjärn fräsa de grönsaker jag vill ha med i lite olivolja (t.ex. zucchini, lök, paprika) på medelhög värme. Salta även dessa. Sedan sänka värmen lite på grönsakerna, i med krossad eller passerad tomat, flytta över kycklingen till teflonjärnet/grönsakerna, sänka värmen till medel. I med vitlök och örtkryddor efter behag. Smaka av och låt puttra tills kycklingen är genomstekt. Tänk på att vara sparsam med olja och smör om du vill vara kalorisnål. Tänk oxkså på att det ofta är salt i både burktomater och smör. Översalta inte. 
06 aug 19 av medlem: ironbo
Ja, just det - jag använder ganska lite tomat på burk/tetra - en 100-150 gram och spär ut med lite vatten om det reducerar för mycket. 
06 aug 19 av medlem: ironbo
Google Translate. 
07 aug 19 av medlem: ironbo

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


ironbo 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.