värmlandstösa 's dagbok, 24 jul 19

Jag har slarvat flera veckor sedan Midsommar. Kände att det fick bli en paus. Sedan 1,5 vecka tillbaka har jag börjat ta tag i antalet kcal igen. Under mitt ”lilla uppehåll” har jag läst era inlägg och såg att flera äggfastar. Jag älskar ägg (och tyvärr också kolhydrater). Tänkte att nu måste jag testa att äta mera ägg och se om det leder till något positivt. Det gör det!
Idag tex blev det 2 ägg på frukosten, lunchen blev två kokta ägg på fullkornsrågbröd med Kalles kaviar. Tog en skogspromenad och hittade kantareller.Första tanken var att göra svamsmörgås. Det blev istället en my ide’, gjorde kantarellomelett med en stark skiva ost i som smälte och lite grönsaker till det. Känner mig mätt ännu och inget sig. Tror jag hittat tillbaka till kalorisnålare rutiner. Har dock inte vågat väga mig ännu. Tack för alla äggtips. Någon som har fler?

Visa kostkalendern, 24 juli 2019:
1113 kcal Fett: 44,68g | Prot: 61,61g | Kolh.: 143,02g.   Frukost: Kokt Ägg. Lunch: Carlsberg Alkoholfri Öl, Morötter, Kalles Kaviar, Eldorado Rågbröd Fullkorn, Kokt Ägg. Middag: Wernersson Ost Slanke Danica, Bregott Bregott Ekologisk, Tomater, Gurka (Skalad), Ägg, ICA Kantareller. Snacks/Annat: Nektariner, Nektariner. mer...

15 Anhängare    Stötta   

Kommentarer 
Ett litet tipps är att inte äta ägg gulan, det är proteinet i vitan å kalorier i gulan. Om du ville hålla ner kalorierna. Sedan så är kaviar tyvärr ruskigt gott men innehåller en massa kalorier. Lycka till!  
01 aug 19 av medlem: Mr peter
Äggvitor innehåller inget fett. De har väldigt få kalorier, vilket gör dem till ett nyttigt livsmedel. Äter man stekt äggvita (i olja eller smör) så tillsätter man ju fettet som man först tog bort (äggulan). Ganska dumt. Äggvitor är rika på vitamin B-komplex och har färre kalorier än äggulor. Äggula har mer protein än äggvita. Den är rik på fett men dess innehåll är runt fyra gram fett per ägg, varav endast 1,5 gram är mättat eller negativt fett. Resten är omättade fetter som är väldigt fördelaktiga för kroppen. Deras kolesterolnivåer är väldigt låga och därmed harmlösa för friska personer. Äggula innehåller många vitaminer och mineraler. Den är rik på järn, fosfor, kalium och magnesium. När det kommer till vitaminer hittar du följande: vitamin A, E D, B9 (folsyra), B12, B6, B2 och B1. Du får heller inte glömma att den är ett av få livsmedel som är rika på vitamin D. Tillsätt bara några bär, frukt, grönsak etc med vitamin C så har du hela bunten! Och ät HELA ägget KOKT är mitt tips. 
02 aug 19 av medlem: ElizabethIBD
Helt klart hela ägget. Frukost för mig är alltid tre ägg som varieras. Bäst för viktnedgång är 3 ägg som blandas med lite klippt smörgåsskinka och sedan körs i micro (tar ett tag att hitta precis rätt tid så att äggen inte blir torra). Annan favorit är 3 ägg med totalt 5 gr kaviar. Frukost man står sig på och ger en bra start på dagen :) 
02 aug 19 av medlem: ME_Gas
2 hela ägg som jag steker på svag värme utan olja/margarin, hackar sönder dom i pannan och tillsätter någon god krydda och 5-10gram arla mager riven ost. Otroligt gott och mättande 😊 
02 aug 19 av medlem: Slackerguru
2 hela ägg som jag steker på svag värme utan olja/margarin, hackar sönder dom i pannan och tillsätter någon god krydda och 5-10gram arla mager riven ost. Otroligt gott och mättande 😊 
02 aug 19 av medlem: Slackerguru
Hej har läst att kokt ägg faktiskt innehåller mer protein än stek mm 
03 aug 19 av medlem: zazi.
Vart har du läst det? Länka gärna, hade varit intressant att läsa. 
03 aug 19 av medlem: ME_Gas
Jag kör en keto variant nu, vet dock nt om man kan kalla de keto, då jag ligger rätt så högt i protein, men ligger under 20g i kolhydrater. Började 1/8 för att få stopp på mitt sötsug (det har funkat). De blir mkt ägg och fet mat för mig, man blir så mätt på så lite?! Så sjukt. Jag är mätt o belåten redan vid 1000 kalorier; men tvingar i mig lite till för att åtminstone nå 1200 kalorier. Sen är de läskigt hur go maten blir med smör och olja!! Jag har hela tiden snålat på fett för få kolhydrater, nu snålar jag på kolhydrater och kör på fett! Maten smakar så mkt godare 😭😭. Nu, till ämnet: ägg. Jag testade taco omlett, sjukt sjukt go! Du steker köttfärs i ca 5g smör , tillsätt kryddor (sätt nt färdig taco krydda, den innehåller socker) utan kryddor som tsm blir som tacokryddan (googla! KN det ej utantill). stek. När de är klart ta bort köttfärsen och stek 2 ägg som du vispat ihop tills kanterna hårdnar men mitten frf är lite mjuk och sen sätt över köttfärsen. Hushållost, låt smälta. ”Vik” över omletten(har bild på mitt flöde). Servera med avokado. Dödsgott !!!!! 
03 aug 19 av medlem: wada_

     
 

Lämna en kommentar


Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar. Klicka här för att logga in.
 


värmlandstösa 's vikthistorik


Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.