Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 45 min
Typ av måltid:
bröd och bakverk
efterrätt
Betyg:
Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
|
Typischer Zwetschgenkuchen wie von Oma aber mit Backpulver statt Hefe.
Ingredienser
Anvisningar
- Butter schaumig rühren, Zucker, Milch und Mehl (mit Backpulver vermischt) nach und nach zugeben. Teig auf gefetteter Springform verteilen, am Rand etwas erhöht.
- Zwetschgen waschen, entsteinen, halbieren und vom Rand ausgehend auf den Teig setzen.
- Bei 180° etwa 45 Minuten backen.
83 medlemmar har lagt till detta recept till sin kokbok.
|
Recensioner
schönes , schnelles Rezept - danke
habe Streusel zugefügt. Schmeckt gut
17 aug 16 av medlem: rupp55
|
|
|
|
|
Granska detta recept
Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
|
|
|
Hitta fler recept
|
Filtrera efter måltidstyp
bröd och bakverk
efterrätt
Senaste recept
Salt, mjukt och gott.
|
Mjuk, fuktig och läcker.
|
Läckert, mjölfritt och serveras bäst med iskall vispad eller vaniljglass.
|
Hälsosamt, gott och gott att rosta.
|
|
Lämna ett recept
Näringsmässigt sammandrag:
|
|
Det finns 215 kalorier i en portion av Zwetschgenkuchen.
|
|
Kalorifördelning: 18% fett, 75% kolh., 7% prot. |
|
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
Energi
900 kJ
11%
215 kcal
Fett
4,49g
6%
Mättat fett
2,457g
12%
Enkelomättat fett
1,227g
Fleromättat fett
0,312g
Kolhydrater
41,89g
16%
Socker
23,64g
26%
Fiber
2,9g
Protein
3,78g
8%
Salt
0,02g
0%
Kolestrol
10mg
Kalium
302mg
15%
Kalorifördelning:
Kolhydrater (75%)
Fett (18%)
Protein (7%)
|
|
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier
|