Lägg till i min kokbok
Lägga till i matdagboken
Ger:
12 portion (er)
Förberedelsetid:
30 min
Tillagningstid:
45 min
Typ av måltid:
bröd och bakverk
efterrätt
Betyg:
Average FatSecret member ranking Medelbetyg av FatSecrets medlemmar
av medlem: Renitent13

Zwetschgenkuchen

Typischer Zwetschgenkuchen wie von Oma aber mit Backpulver statt Hefe.

Ingredienser

Anvisningar

  1. Butter schaumig rühren, Zucker, Milch und Mehl (mit Backpulver vermischt) nach und nach zugeben. Teig auf gefetteter Springform verteilen, am Rand etwas erhöht.
  2. Zwetschgen waschen, entsteinen, halbieren und vom Rand ausgehend auf den Teig setzen.
  3. Bei 180° etwa 45 Minuten backen.
83 medlemmar har lagt till detta recept till sin kokbok.
 

Recensioner 
schönes , schnelles Rezept - danke habe Streusel zugefügt. Schmeckt gut
user vote
17 aug 16 av medlem: rupp55

     
 

Granska detta recept



Du måste logga in för att kunna granska detta recept. Klicka här för att logga in.
 

Hitta fler recept

Filtrera efter måltidstyp

bröd och bakverk efterrätt

Senaste recept

av medlem: mysundberg
Salt, mjukt och gott.
av medlem: maria.princis
Mjuk, fuktig och läcker.
av medlem: Nybohov
Läckert, mjölfritt och serveras bäst med iskall vispad eller vaniljglass.
av medlem: PappaChillo
Hälsosamt, gott och gott att rosta.

Lämna ett recept

Näringsmässigt sammandrag:

Det finns 215 kalorier i en portion av Zwetschgenkuchen.
Kalorifördelning: 18% fett, 75% kolh., 7% prot.

Näringsvärden
Portions storlek
per portion
per portion
% RI*
Energi
900 kJ
11%
215 kcal
Fett
4,49g
6%
Mättat fett
2,457g
12%
Enkelomättat fett
1,227g
Fleromättat fett
0,312g
Kolhydrater
41,89g
16%
Socker
23,64g
26%
Fiber
2,9g
Protein
3,78g
8%
Salt
0,02g
0%
Kolestrol
10mg
Kalium
302mg
15%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal)
11%
av RDI*
(215 kal)
11% RDI
Kalorifördelning:
 
Kolhydrater (75%)
 
Fett (18%)
 
Protein (7%)
* Baserat på en RDI av 2000 kalorier

Skaffa appen
    
© 2024 FatSecret. Alla rättigheter reserverade.